Koulutuksia Kaustisella

HEVOSALAN KOULUTUKSIA JA KURSSEJA

Monipuolista hevosalan koulutusta Kaustisella 

Hevosalaa opiskellaan Kaustisen toimipaikassa. Vahvuuksiamme ovat laadukas koulutustarjonta, aito opiskelijasta välittäminen ja opiskeluturvallisuus. 

Hevostalouden perustutkinnossa on useita eri suuntautumisvaihtoja. 

Hevostenhoitajaopinnoissa voit erikoistua muun muassa ratsu- tai ravihevosten hoitamiseen, kengittämiseen, valjas- ja nahkatöihin tai hevoskasvatukseen. 

Hevospalveluohjaaja opinnoissa voit erikoistua muun muassa hevosharrasteohjaajaksi, ravikouluohjaajaksi, lännenratsastusohjaajaksi, islanninhevosharrasteohjaajaksi tai vikellysohjaajaksi. 

Ratsastuksenohjaaja opinnoissa erikoistut ratsastuksen ohjaamiseen. 

Monipuolisesta valinnaisten opintojen valikoimasta voit valita itsellesi sopivat opinnot. Voit opiskella esimerkiksi montè-ratsastusta, hevosklinikka-avustamista, karjapaimennusta ja ravikilpailujen C-ajoluvan. 

Tarjoamme opiskelijoillemme ohjattua käytännön opetusta sekä teoriaopintoja oppilaitoksessa, laadukasta työssäoppimista, joustavia verkossa tapahtuvia opintoja sekä lisäksi käytössä on ravi-, monté- ja ratsastussimulaattorit. 

Tutustu alla oleviin hevosalan koulutuksiin ja hae mukaan! 

 

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää