Koulutuksia Kokkolassa

Ravintola-, catering-, tai elintarvikealan ammattilaiseksi

  1. Etusivu
  2. Koulutustarjonta
  3. Ravintola, catering ja elintarvike

Kiinnostaako opiskelu ravintola-, catering- tai elintarvikealan parissa?

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa Ammattikampuksella voit opiskella esimerkiksi elintarvikealan perustutkinnon. Valmistuttuasi voit työskennellä elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina tai lihatuotteiden valmistajana. Voit työllistyä valmisruokateollisuuteen, lihan-, kalan- ja kasvisten jatkojalostukseen, juomateollisuuteen ja elintarvikemyymälöihin. Leipuri-kondiittorina voit työllistyä leipomoihin, konditorioihin, kahviloihin, paistopisteille ja pitopalveluyrityksiin. Lihatuotteiden valmistajana taas voit työllistyä liha- ja lihavalmisteteollisuuteen, elintarvikemyymälöihin ja palvelutiskeille.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittava voi valita joko asiakaspalvelun tai ruokapalvelun osaamisalan. Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia muun muassa asiakaspalvelussa, valmistella tai valmistaa toimipaikan tuotteita tai palveluja myyntiä varten sekä myydä tuotteita tai palveluita sekä rekisteröidä myyntiä.
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki taas tuntee eri raaka-aineet sekä elintarvikkeet, osaa valmistaa terveellistä, maukasta sekä ravitsevaa ruokaa, tekee yhteistyötä työryhmässä toimiessaan ruoanvalmistustehtävissä ja asiakaspalvelussa sekä hallitsee hygieniaosaamisen. Työpaikkoina voivat olla esimerkiksi lounas-, A la carte- ja henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, kahvilat ja cateringalan yritykset.

Tutustu myös muihin alla oleviin ravintola-, catering- ja elintarvikealan koulutuksiin ja hae mukaan!

 

Adele Kinnunen, 22, on työskennellyt helmikuusta 2018 lähtien maineikkaan huippuravintola Savoyn vuoromestarina. Hän valmistui ravintolakokiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta keväällä 2016. Kinnunen selviytyi arvostetun PRO-kisan ravintolan kokki -sarjan kärkikolmikkoon. Hän on myös voittanut ammattitaidon suomenmestaruuden ravintolakokkilajissa. Menestys on seurannut toistaan ja vieläpä lyhyessä ajassa. Missä mahtaakaan piillä Kinnusen menestysresepti?

Lue lisää