Hevostalouden ammattitutkinto, Ravivalmennuspalvelujen tuottamisen osaamisala

Tavoite

Tule hiomaan valmiuksiasi toimia ravivalmentajana!

Koulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan eri ikäisten ravihevosten valmentamisen ja kilpailuttamisen, kengittämään ravihevosia sekä toimimaan yhteistyössä erilaisten sidosryhmien kanssa. Kehität valmiuksiasi johtaa valmennustoimintaa sekä toimia asiakaspalvelutilanteissa sekä median kanssa.

Hevostalouden tutkinnon suorittaminen on yksi edellytys Suomen Hippoksen ammattivalmentajalisenssin hakemiselle.

Kohderyhmä

Hevostalouden ammattitutkinto on alan ammattilaisen tutkinto. Edellytyksenä koulutukseen on Hevostalouden perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä kokemus hevosalan käytännön tehtävistä. Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka työskentelevät ravitallilla valmentajan tai apuvalmentajan tehtävissä.

Sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan hevostalouden ammattitutkintoon vaadittavat tutkinnon osat:
- Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen 25 osp
- Hevosalan yrittäjänä toimiminen 25 osp
- Ravihevosten valmentaminen 40 osp
- Ravihevosten kilpailuttaminen 40 osp
- Valinnainen tutkinnon osa 20 osp

Opinnot suunnitellaan suoritettavaksi ravivalmentajan tai apuvalmentajan työn ohessa. Voit suorittaa tutkinnon osat osoittamalla osaamisesi suoraan näytöissä. Näyttö suoritetaan työpaikalla ravivalmennustallin töissä sekä toimimalla hevosen vastuuvalmentajana ravikilpailuissa.

Koulutuksen hinta 600 €. Oppisopimuskoulutuksena koulutus on maksuton.
Koulutusmaksu laskutetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä laskutetaan opintojen aloituksen yhteydessä ja toinen erä 6 kk kuluttua.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Tällä hetkellä emme järjestä näyttöihin valmistavaa koulutusta. Osaamisen osoittaminen suoraan näytöissä on mahdollista.

Lisätietoa hakemisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)

Lisätietoja koulutuksesta:
vastuukouluttaja Sirpa Puusaari, p. 044 725 0613
etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Lue lisää