Koulutuksia Kokkolassa

Prosessi-, kaivos- tai laboratorioalan ammattilaiseksi

  1. Etusivu
  2. Koulutustarjonta
  3. Prosessi-, kaivos- ja laboratorioala

Kiinnostaako opiskelu prosessi-, laboratorio- tai kaivosalalla?

Voit opiskella Ammattikampuksella Kokkolassa laboratorioalan perustutkinnon, jolloin valmistut laborantiksi. Laboranttina voit työskennellä esimerkiksi laadunvalvontaan, tuotteiden kehittämisen, tutkimuksen sekä teollisuuden analyyseihin keskittyvissä työtehtävissä. Opiskelujen aikana opit tekemään kemiallisia, fysikaalisia, biokemiallisia sekä mikrobiologisia analyysejä näytteistä. 

Prosessiteollisuuden perustutkinnon myötä valmistut prosessinhoitajaksi toimien prosessiteollisuuden tuotantotehtävissä, usein vuorotyössä. Työtehtäviin kuuluu prosessin valvontaa ja säätöä, prosessinäytteiden ottoa sekä huoltotöitä.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia prosessinhoitajana muun muassa peruskemikaaleja valmistavassa teollisuudessa, metallien jalostuksessa ja rikastamoissa, öljynjalostuksessa ja biotuoteteollisuudessa, lääketehtaissa, vedenpuhdistamoissa, voimalaitoksissa ja selluteollisuudessa.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on kaivosalalla ja erityisesti rikastamopuolella Suomen merkittävin koulutuksenjärjestäjä. Lähtökohta on asiakkaan tarpeet ja koulutuksia toteutetaan suoraan yrityksille sekä muille oppilaitoksille ja eri koulutusasteille. Järjestämme yrityskohtaisia työntekijäkoulutuksia ja asiantuntijakoulutuksia sekä muuntokoulutuksia.

Tutustu myös muihin alla oleviin Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestämiin prosessi-, laboratorio- tai kaivosalan koulutuksiin ja hae mukaan!

 

Kun Matias Kaunisvesi, Mika Lempo­nen ja Elina Niemi noin vuosi sitten hakeu­tuivat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ja TE-toimiston järjestämään prosessialan työvoimapoliittiseen koulutukseen, he eivät osanneet arvata, että työllistyminen olisi niinkin lähellä. Jokainen heistä, ja miltei kaikki luokkakavereistakin, saivat nimittäin suoraan valmistumisensa jälkeen astella töihin Kokkolan Suurteollisuusalu­een yrityksiin.

Lue lisää