Kaustisen toimipaikka

Opiskele hevosalan sydämessä Kaustisella

Koulumme sijaitsee Kaustisella Nikulan hevosurheilukeskuksessa.  Meillä opiskelet viihtyisässä ympäristössä monipuolisissa hevosalan koulutuksissa. Kevään 2021 aikana toimintamme kehittyy, kun ratsuhevoset, ratsastuskoulutoiminta ja opetushenkilöstö Perhon toimipaikasta tulevat vahvistamaan hevostiimiämme. Yhdistymisen myötä Kpedu Kaustiselle syntyy uusi ja elinvoimainen ja vetovoimainen hevosalan oppimiskeskus, jonka arvoja ovat mm. opiskelijalähtöisyys, aito opiskelijasta välittäminen ja turvallisuus.  Koulutusten toteuttamisessa yhteistyökumppaneinamme toimivat Nikulan Eläinklinikka, Kaustisen Ravirata ja ravivalmentaja Veli-Erkki Paavola. Toimimme tiiviissä yhteistyössä alan työelämän kanssa myös ympäri Suomen. Halutessasi voit hyödyntää monipuolisia kansainvälisiä opiskelumahdollisuuksia. Meillä on pitkäaikainen kansainvälinen yhteistyö useisiin hevosalan työpaikkoihin ja oppilaitoksiin.

Kaustisella on Suomen mittakaavassa ainutlaatuiset mahdollisuuden hevosalan koulutuksen järjestämiselle. Alueella on n. 60 hevosalan työpaikkaa, Pohjois-Suomen suurin eläinklinikka, maakuntaravirata, uusi ratsastusmaneesi, hevosvarusteyrityksiä ja muuta monipuolista hevosalan yritystoimintaa. Koulullamme on kaksi tallia, kengityspaja, luokkatilat, simulaatiostudio, ratsastuskenttä sekä ajo- ja ratsastusreittejä. 


Opiskelu Kaustisella

Laadukas yhteistyökumppaniverkosto niin Suomessa kuin ulkomailla takaa turvallisen ja tehokkaan tavan oppia alan ammattilaisten ohjauksessa ja opetuksessa. Oman vastuuohjaajan toimesta jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS eli henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Opintojen tavoitteena voi olla koko tutkinto tai tutkinnon osia. Opiskeluaika ja opintojen laajuus räätälöityy opiskelijan tavoitteen ja opiskelumuodon mukaan. Aikaisemmin hankittu ja osoitettu osaaminen otetaan huomioon opintoja suunniteltaessa. Päätoiminen opiskelu tarkoittaa kokopäiväistä opiskelua Kaustisella ja alan työpaikoilla Suomessa tai ulkomailla. Työn ohessa opiskelu sisältää lähiopetusjaksoja Kaustisella, etäopiskelua sekä yksilöllisesti suunnitellun määrän opiskelua soveltuvassa hevosalan yrityksessä.

Asuminen

Kaustisella läsnäoleville perustutkinnon opiskelijoille tarjotaan maksuton asuntolapaikka. Asuntolassa on 12 neljän hengen viihtyisää soluasuntoa. Solussa on kaksi makuuhuonetta, pieni tupakeittiö sekä wc ja pesuhuone. Yhdessä makuuhuoneessa majoittuu kaksi opiskelijaa.

Asuntolassa on peruskalusteet (sängyt, tuolit, pöydät, sohva, televisio) valmiina. Omat petivaatteet, petauspatja, matot, verhot ym. opiskelijoiden tulee tuoda mukanaan. Keittiössä on mikro, kahvinkeitin, uuni ja jääkaappi.

Opiskelijoilla on käytössään myös yhteisiä tiloja, pyykkitupa ja kuivaushuone sekä sauna. Asuntola-alueella on maksuton langaton verkkoyhteys. Asuntolassa järjestetään monipuolista ohjelmaa vapaa-ajalle. Asuntolanohjaaja tukee asuntolassa asuvien opiskelijoiden arjen sujumista.

Asuntola-asuminen on valvottua ja alueella on nauhoittavat valvontakamerat. Asuntolassa asuvat noudattavat asuntolasääntöjä ja järjestyssääntöjä.

Monimuoto-opiskelijana voit yöpyä opiston asuntolassa lähiopetusjaksollasi silloin kun siellä on tilaa. Lähistöllä on myös useita kohtuuhintaisia majoitusyrityksiä, joista voi tiedustella majoitusta lähipäivien ajaksi: Koskelan lomatalo Neste Kaustinen Hotelli Kaustinen https://www.hotellikaustinen.fi/ Kaustisen Evankelinen Opisto

Kansainvälisyys hevosalalla

Kannustamme opiskelijoitamme hankkimaan kansainvälistä kokemusta. Tarjoamme hyvät mahdollisuudet hankkia kansainvälistä hevosalan osaamista sujuvasti ja turvallisesti.

Laaja ja luotettava verkosto alan huippuyrityksiä mahdollistaa ammattitaidon syventämisen kansainvälisen hevosalan parissa. Työpaikoilla työskennellessäsi hiot taitojasi maailman huippuammattilaisten tiimeissä esimerkiksi Ruotsissa, Ranskassa, Italiassa tai Saksassa. Kuulumme kansainväliseen ETSÄ-yhdistykseen, jonka tehtävänä on edistää eurooppalaisten ravialan oppilaitosten yhteistyötä ja tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua kansainväliseen raviurheiluun. ETSÄ (European trottingschools association) jäseniä ovat: Travskolan Wången Ruotsista, Norsk hestesenter Norjasta, AFASEC:in oppilaitokset Ranskasta sekä Kpedun Kaustisen toimipaikka. Opiskelijoillamme on mahdollisuus edustaa Suomea vuosittain ajettavassa kansainvälisessä opiskelijaohjastajien Euroopan mestaruuskilpailussa ETSÄ-ajossa, joka ajetaan vuosittain yhdistyksen eri jäsenmaissa vuorotellen.

Eques-tutkinto on kansainvälinen hevostenhoitajatutkinto, jota järjestävät Travskolan Wången Ruotsista, AFASEC:in oppilaitokset (Grosbois, Graignes, Mont de Marsan ja Cabries) Ranskasta sekä KPEDUn Kaustisen toimipaikka. Eques-tutkinnossa opiskelija osoittaa ammattitaitonsa kansainvälisen vaatimustason mukaisissa hevosenhoidon työtehtävissä. Tutkinnon suoritettuaan hän saa Eques -tutkintotodistuksen, joka on Euroopassa tunnettu osoitus työntekijän hevosalan kieli- ja ammattitaidosta. Tutkinnon vastaanottajina toimivat ulkomaiset alan ammatinopettajat Ranskasta ja Ruotsista. Kansainvälinen opiskelijavaihto tarjoaa mahdollisuuden opiskella eripituisia jaksoja yhteistyökouluissamme Euroopassa. Vaihtojaksolla opiskelija osallistuu opetukseen sekä oppii käytännön työtehtävissä. Asuminen ja ruokailut on järjestetty vastaanottavassa oppilaitoksessa. Kpedu Kaustisen toimipaikka vastaanottaa myös vaihto-opiskelijoita. Vaihto-opiskelijoiden myötä kotikansainvälistymiskokemuksen saavat opiskelijat, jotka valitsevat opinnot kotimaassa.

 

Koulutuksemme 

Hevostalouden perustutkinto on alalle tulijan tutkinto ja Hevostalouden ammattitutkinto on alan ammattilaisen lisäkoulutusta. Molemmista tutkinnoista löytyy runsaasti erilaisia erikoistumisvaihtoehtoja ja osaamisaloja. Lisäksi tarjoamme hevosalan lyhytkoulutuksia. Koulutustarjontamme on koottu niin, että opiskelijan on helppo rakentaa tutkinto omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Avoimet koulutuksemme näet täältä.