Koulutuksia Kokkolassa

Rakentamisen ja kunnossapidon ammattilaiseksi

  1. Etusivu
  2. Koulutustarjonta
  3. Rakentaminen ja kunnossapito

Kiinnostaako opiskelu rakentamisen ja kunnossapidon parissa?

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa Ammattikampuksella voit opiskella joko rakennusalan, pintakäsittelyalan, puuteollisuuden tai talotekniikan perustutkinnon. 

Talonrakennuksen osaamisalan suoritettuasi osaat tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä. Osaat tehdä ulko- ja väliseinätyöt, sisävalmistusvaiheen työt sekä vesikaton runkotyöt eristystöineen suunnitelmien ja asiakirjojen mukaan. Osaat myös käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja. Talonrakennuksen ammattilainen työllistyy hyvin, ja tutkinnon suoritettuasi voit toimia talonrakentajana esimerkiksi rakennustyömailla uudis- ja saneerauskohteissa tai rakennustarvikeliikkeissä asiakaspalvelussa.

Pintakäsittelyalan ammattilaisena olet erikoisosaaja, joka tekee erilaisin työtavoin ja menetelmin monenlaisten pintojen käsittelyä uudis- ja saneerausrakentamisen kohteissa. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia maalarina esimerkiksi. maalaus- ja rakennusliikkeissä, remonttiyrityksissä rakennustyömailla, itsenäisenä yrittäjänä, lattianpäällystäjänä tehden maalaustöiden lisäksi lattioiden matto- ja parkettiasennuksia, seinien ja kattojen päällystystöissä, huoneistoremonteissa tai maalausalan liikkeissä asiakaspalvelutehtävissä.

Puusepänteollisuuden osaamisalan koulutus antaa perusvalmiudet puuteollisuuden erilaisiin jatkojalostuksen työtehtäviin. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia esimerkiksi kalusteiden valmistajana, kalusteiden kokoonpano- ja asennustehtävissä, ikkuna- ja oviteollisuudessa, rakennustyömailla sisävalmistustöissä, koneistustehtävissä CNC-koneilla, penkki- tai konepuusepän töissä, veneteollisuudessa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Talotekniikkaa opiskeltuasi osaat asentaa ja huoltaa kiinteistöjen lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita sekä järjestelmiä. Näitä palveluita tarvitaan uudisrakentamisessa ja saneeraustöissä. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia esimerkiksi putki- tai ilmastointiasentajana, huoltoasentajana, kiinteistönhoitajana uudis- ja korjausrakennuskohteissa, teollisuudessa, tehtaiden kunnossapidossa, valtion ja kuntien palveluksessa, teknisenä eristäjänä, asiakaspalvelussa alan tukkuliikkeissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Tutustu myös muihin alla oleviin rakentamisen ja kunnossapitoalan koulutuksiin ja hae mukaan!

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa päättyi hiljattain kolmen kuukauden mittainen Maalaus ja puuntyöstö tutuksi -koulutus. Tavoitteena oli tutustua puuteollisuuden ja pintakäsittelyn työhön ja koulutukseen, oppia aloilla tarvittavia tietoja ja taitoja sekä tukea opiskelijoiden etenemistä tutkintoon valmistavaan koulutukseen tai työllistymiseen.Koulutuksen suoritti kymmenen alasta kiinnostunutta innokasta opiskelijaa. Tuomo Pyykölä ja Heidi Romar kokivat koulutuksen varsin hyödylliseksi.

Lue lisää