Hevostalouden perustutkinnon osa, Montekoulu

Tavoite

Montekoulu on loistava ja tiivis startti monteratsastukseen. Pääset mukaan monten maailmaan ja kehität taitojasi monteratsastajana, -ohjastajana sekä raviurheilijana. Kehität teknisiä taitojasi ja fyysistä kuntoasi lajin vaatimalla tavalla. Opit myös lisää raviurheilun eri osa-alueista.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu monteohjastamisesta kiinnostuneille. Koulutuksessa hankitaan valmiuksia toimia lajissa. Hakeutujilta edellytämme monipuolisia tietoja ja taitoja hevosalalta ja hyvää perusratsastustaitoa. Sinulla tulee olla käytössäsi montératsastukseen soveltuva hevonen, jolla voit harjoitella lähijaksojen välissä.

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Koulutuksessa opit: - Monte lajina ja lajin kansainvälisyys - Montehevosen valinta ja kouluttaminen lajiin - Montehevonen urheilijana: valmennusfysiologia, montehevosen varusteet - Monteratsastaja urhelijana: monteohjastajan fyysinen kunto, lajia tukeva treeni ja psyykkinen valmennus. - Monteratsastuksen tekniikka: tekniikkaharjoitukset simulaattorilla ja hevosilla - Lajia tukevaa käytäntöä ajo- ja ratsastustunneilla

Koulutus koostuu kahdesta tutkinnon osasta: - Monteurheilu 10 osp - Monteohjastajaksi valmentautuminen 10 osp

Koulutus kestää kesäkuusta tammikuuhun ja sisältää seitsemäni kolmen päivän lähijaksoa. Lähijaksot sisältävät mm. teoriaa, tekniikkaa simulaattoreilla, monten käytäntöä, hevosen ajamista, ratsastustunnin ja lajia tukevan treenin. Simulaattoreidemme avulla pääset turvallisesti opiskelemaan monteratsastuksen tekniikkaa ja kehittämään lajin vaatimaa kuntoa ennen siirtymistä käytäntöön hevosten kanssa. Lähijaksojen välissä suoritat itsenäistä harjoittelua joko omalla kotitallillasi tai yhteistyötallilla ja treenaat omaa kuntoasi oppimiesi oheisharjoitteiden avulla.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Lähiopetuspäivät:
29. - 31.5.2024
12.-14.6.2024
21. - 23.8.2024
18. - 20.9.2024
30.10.- 1.11.2024
27.-29.11.2024
16.-18.12.2024

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa hakemisesta:
p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
Tiina Linna puh. 040-5297634
etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Haku koulutukseen avataan 1.2.2024

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Lue lisää