Hevostalouden perustutkinnon osat, Ravikoulu

Tavoite

Koulutuksessa on tavoitteena hankkia osaamista ravihevosten hoitamisesta, valmentamisesta, terveydenhoidosta ja ravitallilla työskentelemisestä. Opit soveltamaan erilaisia valmennusmenetelmiä, käyttämään erilaisia lisävarusteita ja valjastamaan ravihevosen valmennus- ja kilpavaljastukseen. Opit toimimaan hevostenhoitajana ravikilpailupaikalla ja kilpailumatkalla.

Sinulla on mahdollisuus ottaa tietyille lähijaksoille mukaan oma ravihevonen, jolle laaditaan valmennus-, ruokinta-, terveydenhoito ja lihashuoltosuunnitelma. Hevosen kanssa edistymistä seurataan opintojen ajan.

Opintojen aikana perehdytään urheiluhevosen rakenteeseen, kengitykseen ja valmennusalustojen merkitykseen hevosen terveydelle, urheiluhevosen valmennukseen ja ruokinnan suunnitteluun sekä varsan opettamiseen ravihevoseksi.

Teemme yhteistyötä useiden eri ammattilaisten, kuten valmentajien, eläinlääkäreiden ja hevoshierojien kanssa. Lähes joka lähijaksolla on jokin teema, jossa luennoimassa on oman alansa huippuammattilainen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu raviurheilun parissa työskentelemisestä kiinnostuneille.

Hakeutujilta edellytämme aiempaa kokemusta ravihevosista koulutuksen, harrastustoiminnan tai työkokemuksen kautta. Mikäli sinulla ei ole riittävää kokemusta hevosalalta, hakeudu ensin Hevostalouden perustutkinnon osat, monipuoliset hevostaidot -koulutukseen, jossa voit hankkia tarvittavan osaamisen.

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Koulutuksessa opit:
- Hoitamaan ravihevosta kotona ja kilpailuissa
- Arvioimaan hevosen kengitystarpeen sekä irrottamaan ja kiinnittämään kengän
- Suunnittelemaan urheiluhevosen ruokintaa
- Laatimaan valmennussuunnitelman ravihevoselle
- Huolehtimaan urheiluhevosen terveydenhoidosta
- Arvioimaan rakenteen, kengityksen ja valmennusalustojen merkityksen hevosen terveydelle
- Toimimaan avustajana varsanopetuksessa

Koulutuksessa suoritetaan Hevostalouden perustutkinnon osat:
Ravihevosten hoitaminen 20 osp
Kilpahevosten hoitaminen ja ravitallilla työskenteleminen 40 osp

Lisäksi halutessasi voit suorittaa valinnaisia tutkinnon osia, kuten:
C-ajolupa
Monte
Työskenteleminen kansainvälisessä työyhteisössä
Kansainvälinen hevostenhoitajatutkinto (EQUES-tutkinto)
Hevosten kuljettaminen

Koulutus sisältää lähiopetusta noin 3 pv/kuukausi sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista, ohjattua itsenäistä harjoittelua ja verkko-opiskelua ja itsenäistä tiedonhakua. Koulutus kestää noin vuoden.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Lähiopetuspäivät:

Koulutus alkaa orientaatiopäivällä 30.5.2024
4. - 6.9.2024
25. - 27.9.2024
23. - 25.10.2024
18. - 20.11.2024

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa hakemisesta:
p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15) tai
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoa koulutuksesta:
Juha Mansikka-aho p. 044 725 0614
etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Seuraava koulutus alkaa orientaatiopäivällä 30.5.
Haku koulutukseen avataan 1.2.2024

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Lue lisää