Tuva ja kansanopiston koulutukset

  1. Etusivu
  2. Valmentavat koulutukset

Valmentavat koulutukset

Opintoihin ja työelämään valmentavaa koulutusta järjestetään Kokkolassa ja Kälviällä. Koulutusvaihtoehtoja on tarjolla sekä nuorille että aikuisille, myös maahanmuuttajille tai maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille suunnattuja opintoja löytyy molemmista toimipaikoista . Pääsääntöisesti koulutukset kestävät yhden lukuvuoden.

Voi vertailla valmentavia koulutuksia täällä.

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA)

TUVA-koulutukseen haetaan opintopolussa samassa haussa ammatillisten tutkintojen ja lukiokoulutuksen kanssa 21.2.-21.3.2023. Lue lisää.

Koulutuksen alkaessa suomen kielen puhumisen taitosi tulisi olla tasoa A2.2 (kielitaidon tasojen kuvausasteikko).

Kansanopistolinjat oppivelvollisille

Kälviällä voit opiskella Oppivelvollisille tarkoitetuilla maksuttomilla linjoilla, jotka valmentavat jatko-opintoihin tai oppivelvollisuusiän jälkeiseen elämään. Näille linjoille haetaan yhteishaussa Opintopolussa. Lue lisää opinnoista alla olevista linkeistä.

 

Voit hakea myös vielä meneillään oleviin koulutuksiin kevätlukukaudeksi 2023

Aikuisten maahanmuuttajien valmentava koulutus (AVA)

Koulutus parantaa opiskelijan suomen kielen taitoja, yhteiskuntaosaamista sekä tukee ammatilliseen koulutukseen ja työelämään siirtymistä. Opiskelijalle tehdään koulutuksessa oma henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja häntä ohjataan ammatillisiin opintoihin sekä kohti työelämää. Koulutus on tarkoitettu niille maahanmuuttajille, joilla on noin taitotason A2.1 suomen kielen taito. Osaamisen perusteella opiskelija voi osallistua kevätlukukaudella valtakunnalliseen yleiseen kielitutkintoon.

Kansanopisto järjestää myös esim. luku- ja kirjoitustaitokoulutusta maahanmuuttajille, lisätietoa löydät täältä.

Mohammad Hoseini saapui Iranista Suomeen viisi vuotta sitten, ja valmistui tänä keväänä vartijaksi. 

Lue lisää