Hevostalouden perustutkinnon osat, Monipuoliset hevostaidot

Tavoite

Koulutus antaa hyvät tiedot ja taidot huolehtia hevosten päivittäisestä hyvinvoinnista, kuten terveydenhoidosta ja ruokinnasta. Lisäksi opit huolehtimaan hevosen liikuttamisesta ajaen tai ratsastaen. Toimit turvallisesti hevosia kuljetettaessa ja huolehdit talliympäristöstä. Saat valmiudet irrottaa ja kiinnittää hevosen kengän.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa hevosten hoidon perustaitojen ja tietojen hankkiminen. Koulutuksessa opiskeleminen ei edellytä aiempaa kokemusta ja soveltuu siksi erinomaisesti sellaisille, jotka harkitsevat hevosen hankkimista tai ovat muuten kiinnostuneita lisäämään osaamistaan liittyen hevosen hyvinvointiin.

Voit halutessasi täydentää ja jatkaa opintojasi esim. ravikoulussa, valjaspajakoulussa, ratsastuksen erikistumisopinnoissa, hevospalveluohjaajaopinnoissa tai muissa tarjoamissamme erikoistumisopinnoissa. Voit suorittaa halutessasi koko Hevostalouden perustutkinnon.

Kaikki hevosalan koulutukset:
https://www.kpedu.fi/hakijalle/koulutustarjonta/hevosala

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista löydät täältä: https://www.kpedu.fi/hakijalle/hakeutuminen-koulutukseen/valintaperusteet-ja-vaatimukset

Sisältö

Koulutuksessa opit:
- huolehtimaan hevosista tallissa, pihatossa ja laitumella
- hevosen käyttäytymistä ja kouluttamista
- ruokintaa ja terveydenhoitoa
- ratsastamaan ja ajamaan
- juoksuttamaan ja avustamaan varsojen ohjasajossa
- irrottamaan ja kiinnittämään kengän

Koulutuksessa suoritetaan Hevostalouden perustutkinnon osat:
1) Hevosten päivittäisestä hoitotoimenpiteistä huolehtiminen, 10 osp
2) Hevostalouden perustehtävissä toimiminen, 20 osp
3) Hevosten liikunnasta huolehtiminen, 20 osp
4) Hevosten kuljettaminen, 5 osp

Lisäksi halutessasi:
Sinulla on mahdollisuus suorittaa Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp. Voit valita kohdemaan mielenkiintosi mukaan. Toimit hevosalan työtehtävissä kansainvälisessä työympäristössä.

Koulutus sisältää lähiopetusta noin 3 pv/kuukausi. Lisäksi opetus sisältää työssäoppimista, ohjattua itsenäistä harjoittelua ja verkko-opiskelua ja itsenäistä tiedonhakua. Koulutus kestää noin vuoden.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Lähiopetuspäivät 2024:
Aloitus orientaatiopäivällä 30.5.2024
19.-21.8.
16.-18.9.
21.-23.10.
18.-20.11.
16.-18.12.

Lähiopetuspäivät 2025 ilmoitetaan myöhemmin.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksesta:
Vastuuohjaaja Kirsi Kettunen
puh. 040-8085055
kirsi.kettunen(at)kpedu.fi

Lisätietoa hakemisesta:
p.040 808 5010 (ma-pe klo 9-15)
hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Seuraava koulutus alkaa orientaatiopäivällä30.5.2024
Haku koulutukseen avataan 1.2.2024

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Raviradantie 36 B, 69600 KAUSTINEN


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Päivi Kvist toimii päätoimisena hevosalan yrittäjänä Muuramessa. Yrityksen pääpaino on erilaisessa ponitoiminnassa shetlannin­poneilla. Lisäksi yrittäjän työarkeen kuuluu myös hyvinvointihoitojen tekeminen ihmi­sille ja eläimille.

Lue lisää

Hei sinä 9.-luokkalainen, peruskoulusi keväällä päättävä hevosista kiinnostunut nuori! Onko sinulla haaveena työskennellä koulun jälkeen hevosten kanssa, olla kenties kengittäjä, hevoshieroja, hevostenhoitaja tai ravivalmentaja? Pohditko mihin kouluun hakisit, että pääsisit opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa, joka tarjoaa loistavan ponnahduslaudan näille ammattitutkinnoille. Minun vastaukseni kysymykseesi on Kaustinen. Miksi?

Lue lisää

Poliisina työskentelevät Juha Puurula ja Jimi Peltoniemi aloittivat vuosi sitten hevosalan opinnot Kaustisella. Ratsupoliiseiksi miehet eivät kuitenkaan ole aikomassa. 

Lue lisää

Ravivalmentajana toimiva iisalmelaislähtöinen Jyri Koukkari on käytännössä Kaustisen kasvatti. Kiinnostus hevosalaan syntyi pienenä poikana isän kanssa raveissa käydessä.  – Vauhti ja kilpailu kiinnostivat. Palkinto on hevosen hyvä onnistuminen kilpailussa. 

Lue lisää

Kpedun Kaustisen toimipaikka on kuuluisa ravihevosiin painottuneesta hevostenhoitajan koulutuksesta. Opiskelijat tulevat ympäri Suomen musiikkipitäjään opiskelemaan hevostalouden perustutkintoa.

Lue lisää

17-vuotias Iina Leponiemi muutti syksyllä 2014 Kangasalta Perhoon ja aloitti hevostenhoitajan opinnot.- Paikka kiinnosti ja opokin suositteli tätä minulle, kertoo Iina. 

Lue lisää

21-vuotias Iida Korhonen opiskeli Kaustisella hevosalan perustutkinnon, ja jatkaa osaamisen hankkimista nyt opiskelemalla hevoshierontaa. 

Lue lisää

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Lue lisää