Opiskelijan hyvinvointi

  1. Etusivu
  2. Opiskelijan hyvinvointi

Tukea opintoihin

Kpedussa ketään ei jätetä yksin, vaan apua on tarjolla niin vastuuohjaajien, opinto-ohjaajien, kuraattoreiden kuin psykiatristen sairaanhoitajienkin (psyykkarien) toimesta. Otathan rohkeasti yhteyttä ennen opintoja, niiden aikana tai niiden jälkeen.


➔ Ohjaus- ja tukihenkilöstön yhteystiedot


 

 Kaipaatko apua sinulle sopivan alan löytämiseen?  

Kpedussa voit täydentää osaamistasi, vaihtaa alaa tai opiskella täysin uuden ammatin. Haluatko tietää, mikä ala sinulle soveltuisi tai miten aikaisemmin hankkimaasi osaamista voidaan huomioida osaksi tulevia opintoja? Voit ottaa yhteyttä hakijapalveluihin tai opinto-ohjaajaan.Jännittääkö opintojen aloittaminen?  

Opintojen aloittaminen jännittää kaikkia, sekä nuoria että aikuisia. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että haluat keskustella asioista ammattilaisen kanssa, voit ottaa yhteyttä kuraattoriimme tai psyykkariimme.

Oman toimipaikkasi kuraattorin yhteystiedot löydät täältä (pdf-dokumentti) tai henkilöhausta.


Kaipaatko keskusteluapua, ahdistaako tai tunnetko masentuneisuutta? 

Opiskelu on iso osa elämää, ja opiskeluvuosien varrelle saattaa osua myös vaikeita hetkiä ja ajanjaksoja. Voit matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä kuraattoriin, terveydenhoitajaan, psykologiin tai psykiatriseen sairaanhoitajaan.
Oman toimipaikkasi kuraattorin ja terveydenhoitajan yhteystiedot löydät täältä (pdf-dokumentti) tai henkilöhausta.


Onko sinulla erityisen tuen tarvetta?  

Sinulla on oikeus erityiseen tukeen esimerkiksi oppimisvaikeuksien, vamman, sairauden tai muun syyn vuoksi. Silloin tuemme opintojasi niillä tukitoimilla, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.  Tässä sinua auttaa oma opinto-ohjaajasi tai erityisopettajasi.

Erityisopettajien yhteystiedot löydät täältä (pdf-dokumentti) tai henkilöhausta.


Oletko vailla opiskelutodistusta, opintosuoritusotetta tai tarvitsetko apua hakemusten täyttämiseen?  

Opintosihteerit ja infopalvelut auttavat sinua mielellään esimerkiksi opintotukihakemusten tai koulumatkatukihakemusten täyttämisessä. Heiltä saat myös opintosuoritusotteet ja opiskelutodistukset. Pidäthän osoitetietosi ajan tasalla ja ilmoita osoite- ja puhelinnumeromuutokset välittömästi opintotoimistoon.

Oman toimipaikkasi opintosihteerin yhteystiedot löydät henkilöhausta.

 


 

Tutustu:  
Opiskelijan opas 2023-2024
Opiskelijan Kokkola (pdf-tiedosto)