Hae ammatilliseen koulutukseen!

Jatkuva haku on käynnissä

 1. Etusivu
 2. Hakeutuminen koulutukseen
 3. Yhteishaku ja jatkuva haku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku 22.2.-22.3.2022

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa voit hakea nyt yhtä aikaa
 • ammatilliseen perustutkintokoulutukseen
 • lukiokoulutukseen
 • TUVA-koulutukseen
 • Kansanopiston oppivelvollisille suunnatuille linjoille
 • Luovin vaativan erityisen tuen koulutuksiin

 

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin alkaa 22.2. ja päättyy 22.3.2022 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Vuoden 2022 yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.6.2022. Tieto valinnasta toimitetaan hakijalle sähköisesti. Kpedun sivuilla julkaistaan niiden valintatieto, jotka antavat hakemuksessaan siihen luvan.

Yhteishaun 2022 Demo -versio on auki opintopolussa 18.2.2022. saakka. Linkki Demoon löytyy kaikista Kpedun yhteishaun hakukohteinen esittelyistä.

Soveltuvuuskokeet järjestetään aikaisempien vuosien tapaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, turvallisuusalan perustutkintoon, kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon sekä maatalousalan perustutkintoon, eläintenhoidon osaamisalaan. Tiedot tarkentuvat helmikuun aikana. 

Harkintaan perustuva valinta
 Kutsumme kielikokeeseen ne harkintaan perustuvan haun hakijat, joilla:
 • ei ole perusopetuksen päättötodistusta Suomesta
 • äidinkieli on muu kuin suomi
 • kielitaitoa ei voida muuten todeta

Kielikoe järjestetään huhtikuussa.

Kaikki harkintaan perustuvan valinnan hakijat kutsutaan oppimisvalmiuskokeeseen ja haastatteluun. Aikataulu tarkentuu helmikuun aikana.

Tutustu koulutusaloihin ja Kpedun tiloihin yhdessä Herbalistin ja Jennyn kanssa.

TUVA

TUVA-koulutus eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus korvaa syksyllä 2022 VALMA- (ammatilliseen koulutukseen valmentavakoulutus) ja LUVA -koulutukset (lukiokoulutukseen valmistava koulutus) sekä Kymppiluokan.

TUVA-koulutukseen haetaan samassa haussa ammatillisten tutkintojen ja lukiokoulutuksen kanssa 22.2.-22.3.2022. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun hakuajan päätyttyä.

Kutsumme kielikokeeseen hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, eikä kielitaitoa voida muuten todeta. Kielikoe järjestetään toukokuussa.

Haun tulokset ovat julkisia 16.6.2022. Tieto valinnasta toimitetaan hakijalle sähköisesti.

Jatkuva haku 

Ammatillisen tutkinnon, lukion tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakeutuvat ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen. Myös ilman tutkintoa olevat voivat hakea jatkuvassa haussa. 

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin haetaan jatkuvassa haussa.

Peruskoulun päättävät hakevat keväällä syksyllä alkaviin perustutkintokoulutuksiin ensisijaisesti yhteishaussa. Mikäli tutkinto ei ole mukana yhteishaussa, perusopetuksen päättävä voi hakea ja tulla valituksi jatkuvan haun kautta (esim. luonto- ja ympäristöalan perustutkinto).

Jos tutkinto on mukana yhteishaussa, peruskoulun päättävien jatkuvan haun hakemuksia käsitellään vasta yhteishaun valintatietojen tultua kesäkuussa. Tulosten tultua, yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet hakevat vapaita paikkoja jatkuvan haun kautta.

Tutustu koulutustarjontaamme täällä

Jatkuva haku 3.8.2022 alkaviin koulutuksiin on käynnissä

Syksyllä alkaviin perustutkintokoulutuksiin on varattu joitakin paikkoja ylioppilaille ja jo ammatillisen tutkinnon suorittaneille. Haku aikaa on 30.4. saakka.

Valinnassa ilman ammatillista tutkintoa olevat ylioppilaat ovat etusijalla. Löydät tarjolla olevat koulutukset sekä tietoa paikkamääristä, soveltuvuuskoe- ja haastattelupäivistä ja linkit hakemiseen täältä.

 

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS

Sekä yhteishaun että jatkuvan haun kautta valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS -> ks. s. 7 Hakijan opas). Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opetuksen sisältöön, toteutukseen ja kestoon.

Opiskelijoiden opintopolut suunnitellaan yksilöllisiksi ja joustaviksi. Oppiminen ei ole enää sidottu aikaan, paikkaan tai opetusryhmään. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa, työn tekemistä työpaikoilla sekä itsenäistä verkko-opiskelua.

Tutustu alakohtaisiin kielitaitovaatimuksiin ja lue muista valintaperusteista ja vaatimuksista.

Jatkuva haku Kansanopistolinjoille

Kansanopistolinjat ovat lukuvuoden mittaisia, mutta opiskelu on mahdollista myös lyhyemmissä jaksoissa. Loppu kevääksi 2022 voi vielä hakeutua koulutuksiin jotka löydät täältä

 

Opinto-ohjaajalle: 

Tulevaisuuden osaajaksi -PowerPoint-esitys: Yhteishaku 2022

Lisätietoa valintaperusteista ja vaatimuksista sekä yhteishaun harkintaan perustuvasta valinnasta löydät täältä.

Kpedu saattaen vaihdon tiedonsiirtolomake 2022 ja ohje sen täyttämiseen. 

Hakijapalvelut

p. 040 808 5010  (ma-pe 9-15)
sähköposti: hakijapalvelut@kpedu.fi
Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola