Hae ammatilliseen koulutukseen!

Jatkuva haku on käynnissä

  1. Etusivu
  2. Hakeutuminen koulutukseen
  3. Yhteishaku ja jatkuva haku

 

Hae koulutuksia valitsemalla yksi tai useampi hakukohde

Jatkuva haku on käynnissä

Ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakeutuvat ammatillisiin perustutkintoihin jatkuvassa haussa, joka mahdollistaa ympärivuotisen koulutukseen hakeutumisen. Tutustu koulutuksiin alla. 

Sekä yhteishaun että jatkuvan haun kautta valituille opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS -> ks. s. 7 Hakijan opas). Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa opetuksen sisältöön, toteutukseen ja kestoon.

Opiskelijoiden opintopolut suunnitellaan yksilöllisiksi ja joustaviksi. Oppiminen ei ole enää sidottu aikaan, paikkaan tai opetusryhmään. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta oppilaitoksessa, työn tekemistä työpaikoilla sekä itsenäistä verkko-opiskelua.

Ammatillisten koulutusten yhteishaun tulokset on julkistettu

Vuoden 2020 yhteishaun tulokset ovat julkisia 11.6. Tieto valinnasta on toimitettu hakijalle sähköisesti. Kpedun sivuilla on julkaistu niiden valintatieto, jotka ovat hakemuksessaan antaneet siihen luvan.

Soveltuvuuskokeet on järjestetty Maatalousalan perustutkinnon, eläintenhoidon osaamisalalle 14.-17.4. ja Kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon 5.5.

Sosiaali- ja terveysalan ja Turvallisuusalan perustutkintojen soveltuvuuskokeita ei järjestetty. Opiskelijat valitaan todistuspisteiden perusteella.

Perusopetuksen päättävien yhteishaussa hakeneiden jatkuvan haun hakemuksia ei käsitellä ennen kuin yhteishaun tulokset ovat tulleet.

Yhteishaun päättymisen jälkeen myös ilman opiskelupaikkaa olevat nuoret hakeutuvat koulutukseen jatkuvan haun kautta.

Haku käynnissä myös Kansanopistoon!

Kansanopistolinjat ovat opintotukeen oikeuttavia, maksullisia koulutuksia. Voit opiskella myös opintosetelirahoituksella. Linjat ovat lukuvuoden mittaisia, mutta opiskelu on mahdollista myös lyhyemmissä jaksoissa.

Opiskelu on yhteisöllistä ja toteutuu opiskelijan omista lähtökohdista. Kansanopistossa voit myös asua opiskelija-asuntolassa. Alla lyhyet kuvaukset lukuvuoden 2020-21 kansanopistolinjojen sisällöistä. Kysy rohkeasti lisää!

Kasvatus- ja ohjausalalle valmentava linja

Virtaset

Seppäset

Taidevirtaset

Kälviä Arts -taidelinjat

VALMAn yhteishaku 19.5. - 21.7.2020

Ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen haku on auki Opintopolussa 19.5. - 21.7.2020. 

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun hakuajan päättyessä. 

Kutsumme kielikokeeseen hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi, eikä kielitaitoa voida muuten todeta.

Haun tulokset ovat julkisia 31.7.2020. Tieto valinnasta toimitetaan hakijalle sähköisesti.

Hakijapalvelut

p. 040 808 5010  (ma-pe 9-15)
sähköposti: hakijapalvelut@kpedu.fi
Närvilänkatu 8, 67100 Kokkola

 

Tutustu kielitaitovaatimuksiin ja lue muista valintaperusteista ja vaatimuksista: