Koulutuksia Kokkolassa, Kälviällä ja Perhossa

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiseksi

  1. Etusivu
  2. Koulutustarjonta
  3. Sosiaali- ja terveysala

Kiinnostaako opiskelu sosiaali- ja terveysalalla?

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa voit opiskella muun muassa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon valmistuen lähihoitajaksi. Lähihoitaja työskentelee sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kuntoutus- ja kasvatustehtävissä. Työtä tehdään asiakkaan kotona, asiakkaan käyttämissä palvelu- ja asumisympäristöissä, sairaaloissa, kotisairaaloissa, päiväkodeissa, kouluissa, palvelutaloissa, hoitokodeissa tai toimintakeskuksissa. Lähihoitajan työ on toimimista moniammatillisissa työryhmissä ja verkostoissa. Opiskelu tapahtuu Ammattikampuksella Kokkolassa tai Perhon toimipaikassa

Tutustu myös muihin alla oleviin sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin ja hae mukaan!

 

Pietarsaaressa asuva Ikra Osman pääsi Suomeen perheensä kanssa seitsemän vuotta sitten. Nyt 18-vuotias nuori nainen opiskelee viimeistä vuotta lähihoitajaksi ja tähtää työelämään.

Lue lisää

Luotolaiset Emilia Niemelä ja Fanny Svenfelt ovat opiskelleet suomen kieltä yläasteelta lähtien. Täysin ruotsinkielisellä kotiseudulla suomea käytetään kuitenkin vähän, joten tytöt hakeutuivat yläasteen jälkeen Kokkolaan opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa.

Lue lisää

Kotihoito alue 7:n sairaanhoitajatiimin henkilöstö osallistui aikuiskoulutuksen järjestämään tiimivalmennukseen, joka piti sisällään muun muassa tiimisopimuksen laatimisen sekä tiedonkulku- ja vuorovaikutustaitoihin liittyvää koulutusta.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää