Ammattikampus, Kokkola

Tutustu Ammattikampukseen!

Kahvilat, ruokalat ja yhteiset tilat

Ammattikampuksella opiskelevat syövät pääasiassa Menuetti-opiskelijaravintolassa. Aamukahvia ja -palaa on tarjolla Pikkumenuetissa. 

Kampushalli ja liikuntakerhot

Kampushallin kuntosali ja liikuntasali on opiskelijoiden käytössä muutamana iltana viikossa. Opiskelijavuorot ja liikuntakerhot näkee Wilmasta.

Työvälineet- ja vaatteet

Ammattiopisto tarjoaa opiskelijalle alalla tarvittavat työvälineet- ja vaatteet opintojen alussa. 

Koulumatkatuki

Kela maksaa koulumatkatukea ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa opiskelevalle. Lue lisää Kelan sivuilta.

Kouluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhoito on terveyskeskuksen tarjoamaa opiskelijoille ilmaista perusterveydenhoitoa. Kaikki uudet opiskelijat pyritään tapaamaan ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Ammattikampuksella terveydenhoitajien vastaanotto on Kampushallissa.

Opintotuki

Voit saada Kelan myöntämää opintotukea opiskellessasi ammatillista tutkintoa tai yhdistelmätutkintoa. Tuen määrä vaihtelee toisen asteen tutkintoa opiskelevalla iän ja vanhempien tulojen mukaan. 

Lue lisää Kelan sivuilta.

Kirjasto

Ammatillisten oppilaitosten opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun Koulutuskirjastoa, joka sijaitsee Kokkolan kaupunginkirjaston yhteydessä, toisessa kerroksessa. Myös Kokkolan kaupunginkirjaston palvelut ovat opiskelijoiden käytettävissä.

KV - lähde vaihtoon!

Monet opiskelijamme lähtevät vaihtoon suorittamaan erityisesti työharjoitteluja. Lue lisää kansainvälisyydestä KV-sivuilta

Opiskelijayhdistys

KeKo ry on koulutusyhtymän opiskelijoille tarkoitettu yhdistys, jonka hallituksessa on edustajia jokaiselta toimialalta, ympäri maakuntaa. Sen päätarkoituksena on tuoda opiskelijoiden ääni koulutusyhtymän päätöksentekoon ja toteuttaa tapahtumia, kuten salibandyturnaus. KeKo tekee tiivistä yhteistyötä johdon kanssa, joten hallitustyöskentely antaa hienon näköalapaikan vaikuttamiseen.  

Asuntola

Ammattikampuksen opiskelija-asuntola sijaitsee aivan oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä. Asuntolapaikkoja on 70 opiskelijalle. Asukkaaksi voidaan ottaa Ammattikampuksen tai Hyvinvointikampuksen opiskelija, joka on alle 18-vuotias. Asuminen asuntolassa on maksutonta, asukkaaksi tulevalta peritään 100 euron suuruinen takuumaksu, joka palautetaan, mikäli  asumisesta ei ole mitään huomautettavaa (siivous, kalusteiden kunto, vahingonteko ym.).

Vapaa-aika ja harrastukset

Kokkolan alueella on runsaasti mahdollisuuksia kulttuuri- ja liikuntaharrastuksiin.

Ammattiopistossa on erilaisia liikuntakerhoja, joihin on mahdollista osallistua iltaisin. Opiskelijoidemme käytössä on myös kuntosali.