Ammattikampus, Kokkola

Tutustu Ammattikampukseen!

Kahvilat, ruokalat ja yhteiset tilat

Ammattikampuksella opiskelevat syövät pääasiassa Menuetti-opiskelijaravintolassa. Aamukahvia ja -palaa on tarjolla Pikkumenuetissa. 


Kampushalli ja liikuntakerhot

Kampushallin kuntosali ja liikuntasali on opiskelijoiden käytössä muutamana iltana viikossa. Opiskelijavuorot ja liikuntakerhot näkee Wilmasta.


Työvälineet- ja vaatteet

Ammattiopisto tarjoaa suurimmalle osalle opiskelijoista alalla tarvittavat työvälineet- ja vaatteet opintojen alussa. 

Huom! Sosiaali- ja terveysalalla opiskeleville tiedotetaan hankittavista oppikirjoista kutsukirjeessä. Oppilaitoksella toimii Kirjatori-ilmoitustaulu jonka välityksellä voi myydä ja ostaa käytettyjä oppikirjoja.

Opiskelijat hankkivat yhteistilauksena työasut ja nimineulat. Useissa työssäoppimisen paikoissa käytetään työpaikan työasua. Ryhmäkohtaisia huppareita ja collegehousuja opiskelijat myös hankkivat omin kustannuksin.

Parturi ja kampaajaopiskelijoille annetaan työvaatetuksesta erilliset ohjeet.


Koulumatkatuki

Kela maksaa koulumatkatukea ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa opiskelevalle. Lue lisää Kelan sivuilta.


Kouluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhoito on terveyskeskuksen tarjoamaa opiskelijoille ilmaista perusterveydenhoitoa. Kaikki uudet opiskelijat pyritään tapaamaan ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Ammattikampuksella terveydenhoitajien vastaanotto on Kampushallissa.


Opintotuki

Voit saada Kelan myöntämää opintotukea opiskellessasi ammatillista tutkintoa tai yhdistelmätutkintoa. Tuen määrä vaihtelee toisen asteen tutkintoa opiskelevalla iän ja vanhempien tulojen mukaan. 

Lue lisää Kelan sivuilta.


Kirjasto

Ammatillisten oppilaitosten opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun Koulutuskirjastoa, joka sijaitsee Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoululla osoitteessa Talonpojankatu 2. Myös Kokkolan kaupunginkirjaston palvelut ovat opiskelijoiden käytettävissä.


KV - lähde vaihtoon!

Monet opiskelijamme lähtevät vaihtoon suorittamaan erityisesti työssä oppimista. Lue lisää kansainvälisyydestä KV-sivuilta


Opiskelijayhdistys

KeKo ry on koulutusyhtymän opiskelijoille tarkoitettu yhdistys, jonka hallituksessa on edustajia jokaiselta toimialalta, ympäri maakuntaa. Sen päätarkoituksena on tuoda opiskelijoiden ääni koulutusyhtymän päätöksentekoon ja toteuttaa tapahtumia, kuten salibandyturnaus. KeKo tekee tiivistä yhteistyötä johdon kanssa, joten hallitustyöskentely antaa hienon näköalapaikan vaikuttamiseen.  


Asuminen

Ammattikampuksen opiskelija-asuntola sijaitsee aivan oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä. Asuntolapaikkoja on 66 opiskelijalle. Asukkaaksi voidaan ottaa oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat, ensisijaisesti alaikäiset opiskelijat, joilla on huonot kulkuyhteydet. Asuminen asuntolassa on maksutonta, mikäli asumisen päättyessä ei ole mitään huomautettavaa (siivous, kalusteiden kunto, vahingonteko ym.). Kun olet vastaanottanut opiskelupaikan, voit hakea asuntolapaikkaa Wilma-järjestelmän kautta. Opiskelijat noudattavat asuntoloissa järjestyssääntöjä ja asuntolasääntöjä. Kokkolassa opiskelevat voivat hakea opiskelija-asuntoa myös Kiinteistö Oy Tankkarista. Kokkolassa toimii lisäksi tuetun asumisen yksikkö ATSA.


Vapaa-aika ja harrastukset

Kokkolan alueella on runsaasti mahdollisuuksia kulttuuri- ja liikuntaharrastuksiin.

Ammattiopistossa on erilaisia liikuntakerhoja, joihin on mahdollista osallistua iltaisin. Opiskelijoidemme käytössä on myös kuntosali.