Hieronnan erikoisammattitutkinto, lymfahieronnan osaamisala

Tavoite

Hieronnan erikoisammattitutkinto tarjoaa mahdollisuuden hierojan tietojen ja taitojen päivittämiseen ja uuden oppimiseen. Tutkinnon suorittamalla syvennät jo olemassa olevaa osaamistasi mm. tutkimisen, hieronnan, ohjauksen ja muiden hierontaa tukevien hoitojen osalta.

Tarjoamamme tutkinnon osat antavat sinulle osaamista kiinnittää huomio asiakkaan nestekierron ongelmiin sekä nestekiertoa tukevan hoidon toteuttamiseen. Nestekiertoa edistävän käsittelyn lisäksi koulutuksessa tutustutaan kompressiotuotteisiin sekä nestekiertoa edistävään kinesioteippaukseen. Uuden tiedon lisäksi koulutus antaa yksin työskenteleville hierojille hyvän mahdollisuuden ajatusten ja tiedon vaihdon muiden alalla työskentelevien kanssa. Koulutus on myös hyvä mahdollisuus täyttää terveydenhuollon ammattihenkilön täydennyskoulutusvelvollisuutta.

Koko tutkinnon suoritettuasi voit käyttää tutkintonimikettä Lymfahieroja (EAT).

Kohderyhmä

Koulutukseen hakeutujalla on hyvä olla teoriatiedon sekä käytännön hierontatyön osaamista. Ensisijaisesti koulutus on suunnattu koulutetuille hierojille. Muiden hakijoiden kohdalla kartoitamme osaamisen ennen valintaa.

Hakijan tulee antaa pyydettäessä koulutuksen järjestäjälle opiskelijaksi ottamisen edellyttämät terveydentilaansa koskevat tiedot sekä mahdollinen tieto aikaisemmasta opiskeluoikeuden peruuttamista koskevasta päätöksestä. Opiskelijaksi hakeutuvan oma kuvaus nykyhetken terveydentilastaan riittää valintatilanteessa.

Oppisopimusehtojen täyttyessä, voit opiskella lymfahieronnan osaajaksi yrittäjän oppisopimuksella. Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme oppisopimuskoulutuksesta. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Sisältö

Hieronnan erikoisammattitutkinto koostuu neljästä tutkinnon osasta. Kpedussa voit suorittaa seuraavat tutkinnon osat:

Lymfahieronnan osaamisala
Pakollinen tutkinnon osa
- Elimistön nestekierron edistäminen ja ylläpitäminen manuaalisilla hoidoilla, 45 osp

valinnaiset tutkinnon osat 1 90-135 osp
- Kipupotilaan toimintakyvyn edistäminen, 45 osp
- Peitinkalvojen hieronta potilaan toimintakyvyn edistämisessä, 45 osp

valinnaiset tutkinnon osat 2 0-45 osp (Alla olevista valitaan yksi tutkinnon osa)
- Urheilijan lihashuolto, 45 osp
- Alaraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen, 45 osp
- Yläraajakipuisen potilaan toimintakyvyn edistäminen, 45 osp


Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähi-, verkko- ja itsenäistä opiskelua. Lähiopetusta noin kaksi päivää kuukaudessa. Koulutuksen ensimmäiset lähipäivät ovat kesäkuussa tai elokuussa, riippuen valitsemastasi valinnaisesta tutkinnon osasta.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Opiskelijavalinnan tekemiseksi hakijat haastatellaan.
Koko koulutuksen hinta 700 €.

Lisätietoja koulutuksesta:
tutkintovastaava Linda Nevalainen, p. 040 808 5052,
henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Koulutus on mahdollista toteuttaa myös oppisopimuksella sekä yrittäjän oppisopimuksella edellytysten täyttyessä. Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme oppisopimuskoulutuksesta. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen pal­velukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.

Lue lisää

Kokkolalainen Olli Ontronen oli jämäh­tänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkai­see -mentaliteetin sopivan hänen luon­teelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.

Lue lisää

Terveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoi­mapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sel­laiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikari­nen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasun­toon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.

Lue lisää

Sanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.

Lue lisää

Kokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.

Lue lisää

Yli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.

Lue lisää

Viisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.

Lue lisää

Ensihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin. 

Lue lisää

Piia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.

Lue lisää

Keskussairaalassa päivystävät kesälääkärit kävivät ennen kesätöiden alkua Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ja Kiurun koulutuksessa Hyvinvointikampuksella. Lääkärit harjoittelivat simulaatiotilassa käytännön toimenpiteitä elvytystilanteessa.

Lue lisää

Kätilön ja karjakon töistä lapsena haaveillut Lea Haasala on työskennellyt jo pitkään hoiva-alalla. Esimies ehdotti hänelle eräänä päivänä kahvipöydässä Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittamista työn ohessa.

Lue lisää

Ilkka Tossavainen valmistui hierojaksi kesäkuussa. Tiivis opiskelu vaati aikatauluttamista ja taloudenkin osalta tasapainottelua, mutta alanvaihtajaa motivoi unelma, jonka hän oli päättänyt toteuttaa.

Lue lisää

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa opiskeleva kokkolalainen Joonatan Kinnunen valitsi alan siksi, että hän haluaa auttaa ihmisiä. Kinnunen on yksi niistä lähihoitajaopiskelijoista, jotka hakivat ja pääsivät erikoistumaan ensihoidon osaamisalaan. Ensihoitajat valitaan soveltuvuuskokein, jossa on sekä kirjallinen että fyysinen osuus.

Lue lisää

Kälviäläinen Marika Kamula (25) valmistui lähihoitajaksi vuonna 2010. Tuolloin hän valitsi osaamisalakseen lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon. Valinta osui tavallaan kohdilleen, sillä Marika jäi tuolloin äitiyslomalle ja lopulta hän oli kotona kolmen pienen lapsensa kanssa.

Lue lisää

Luotolaiset Emilia Niemelä ja Fanny Svenfelt ovat opiskelleet suomen kieltä yläasteelta lähtien. Täysin ruotsinkielisellä kotiseudulla suomea käytetään kuitenkin vähän, joten tytöt hakeutuivat yläasteen jälkeen Kokkolaan opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa.

Lue lisää

Pietarsaaressa asuva Ikra Osman pääsi Suomeen perheensä kanssa seitsemän vuotta sitten. Nyt 18-vuotias nuori nainen opiskelee viimeistä vuotta lähihoitajaksi ja tähtää työelämään.

Lue lisää

Oral Hammaslääkärit -ketjun Kokkolan toimipaikassa oli tarvetta uusille työntekijöille. Henkilöstöhankinnassa oli aiemmin koettu haasteita, joten luontevaksi vaihtoehdoksi muodostui oppisopimuksella kouluttaminen. Tavoitteena oli, että lähihoitajan taustakoulutuksella olevat oppisopimuskoulutettavat suorittaisivat suunhoidon osaamisalan kaksi tutkinnon osaa noin vuoden mittaisen koulutuksen aikana työpaikalla oppien, ja heille solmittaisiin vakituiset työsopimukset Oralille valmistumisen jälkeen.

Lue lisää

Hilda Nopanen, 26 on hyvä esimerkki siitä, että harrastuksesta voi kehittyä ammatti, sekä myös siitä, että jatko-opintoihin voi hakeutua lähihoitajan papereilla.

Lue lisää