TYÖPAIKKAOHJAAJA

Kehitä omaa osaamistasi

  1. Etusivu
  2. Työpaikkaohjaajalle

Työpaikkaohjaaja voi hankkia eri tavoin osaamista ohjaamiseen

Työpaikkaohjaajan rooli on opiskelijalle on tärkeä. Tämän vuoksi ohjaamisen menestyksekäs hoitaminen edellyttää perehtymistä koko työelämässä oppimisen prosessiin eli suunnitteluun, toteutukseen/ohjaamiseen ja osaamisen/ näyttöjen arviointiin. Alta näet millä eri tavoin voit vahvistaa ohjausosaamistasi.

Kpedun järjestämät työpaikkaohjaajakoulutukset 

Työpaikkaohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikkien alojen koulutus-/oppisopimusopiskelijoita ohjaaville henkilöille, oli sitten aloitteleva tai kokenut työpaikkaohjaaja. Niiden tavoitteena on mm. kehittää työelämässä oppimisen laatua ja tukea työpaikkaohjaajien ohjaustyötä sekä tiivistää yhteistyötä työelämän ja oppilaitoksen välillä. Koulutuksissa keskitytään mm. työpaikkaohjaajan rooliin ja tehtäviin, käytettäviin eri työkaluihin (HOKS, tutkinnon perusteet) sekä erilaisiin oppijoihin työpaikalla.

MARRASKUU 2021

Ti 9.11. klo 14.00-16.00  Osa I /TEAMS

To 18.11. klo 8.00-10.00  Osa II/ TEAMS

JOULUKUU 2021

Ti 14.12. klo 8.00-11.30  Osat I ja II / Ammattiopisto, Närvilänkatu 8

Koulutukset toteutetaan joko etä (teams) tai lähikoulutuksena; TEAMS koulutukseen tarvitset nettiyhteyden ja kaiuttimet tai kuulokkeet. 

LISÄTIETOJA JA ILMOITTAUTUMINEN:

Voit ilmoittautua koulutuksiin suoraan ko. koulutuksen ajankohdan kohdalta viimeistään viikkoa aikaisemmin tai suoraan sähköpostilla.

Sanna Siirilä-Hyyppä, p. 044 7250 729

sanna.siirila-hyyppa@kpedu.fi 

Valtakunnallinen työelämässä oppimisen ohjaaminen -verkkokoulutus

Ohjaan.fi verkoston järjestämä valtakunnallinen verkkokoulutus, jossa on itsenäistä opiskelua sekä 2 x 1,5 tunnin verkkokeskustelu muiden työpaikkaohjaajien kanssa. Työpaikkaohjaaja pääsee tällöin perehtymään työelämässä oppimisen suunnitteluun, ohjaamiseen ja arviointiin, keskustelemaan ja kuulemaan työelämässä oppimisen ohjaamisen käytänteistä ja kokemuksista sekä innostumaan ja kehittymään ohjaajana. Voit tutustua ja ilmoittautua koulutukseen alla olevan linkin kautta

Työelämässä oppimisen ohjaaminen-verkkokoulutus

Yrityskohtaiset työpaikkaohjaajakoulutukset 

Toteutamme mielellämme yrityskohtaisia työpaikkaohjaajakoulutuksia väh. 10 henkilön ryhmille. Tilaa yritykseesi työpaikkaohjaajakoulutus tästä.

Katso videolta Mirvan ja Johannan ajatuksia työpaikkaohjaajana toimimisesta:  

 


 

Opetushallituksen keräämä palaute

osaamisen arviointiopas työpaikoille

 

 

Kuvassa sivu työelämässä oppimisen muistilista -oppaasta.

Kaustislainen Tiina Palosaari on toiminut työpaikkaohjaajana miltei 17 vuoden ajan. Hän toteaa, että vaikka ohjaaminen ottaa, se myös antaa. Hänelle se on antanut muun muassa hienoja kokemuksia, uusia työkavereita ja jopa ystäviä.

Lue lisää