Oletko kiinnostunut työpaikkaohjaajana toimimisesta?

Me tuemme sinua

  1. Etusivu
  2. Työpaikkaohjaajalle

 

Toimitko työssäsi opiskelijoiden ohjaajana? Oletko kiinnostunut työpaikkaohjaajana toimimisesta? Tuemme mielellämme Sinua tässä tärkeässä työssä. Voit hankkia tukea ja osaamista työpaikkaohjaajan tai mentorin tehtävääsi erilaisilla tavoilla.

Valtakunnallinen Ohjaan.fi sivusto

Valtakunnallinen www.ohjaan.fi -sivusto tukee työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja ohjausta. Sivuston sisältö on koottu hyödyntäen työpaikalla tapahtuvan oppimisen uusinta tutkimustietoa, ohjaajien palautteita ja työelämän hyviä ohjauskäytäntöjä. Sisältö ja materiaalit palvelevat valtakunnallisesti koko ammatillista koulutusta ja siihen voit perehtyä ajasta ja paikasta riippumatta. 

Kpedun työpaikkaohjaajakoulutukset 

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä järjestää työpaikkaohjaajakoulutuksia, jonne ovat tervetulleita kaikkien alojen työpaikkaohjaajat, olitpa sitten uusi tai kokenut työpaikkaohjaaja tai mentori. Tarjolla olevat työpaikkaohjaajakoulutukset on tarkoitettu sekä oppisopimusopiskelijoita että koulutussopimusopiskelijoita ohjaaville henkilöille. Työpaikkaohjaajakoulutusten tavoitteena on kehittää työelämässä oppimisen laatua ja tukea työpaikkaohjaajien tärkeää ohjaustyötä. Koulutus myös tiivistää yhteistyötä työelämän ja oppilaitoksen välillä. Työpaikkaohjaajakoulutusten sisällöt kytkeytyvät tiiviisti valtakunnalliseen Ohjaan.fi sivustoon. 

Kpedun työpaikkaohjaajakoulutuksissa tarkastellaan mm. koulutus- ja oppisopimuksen eroja, työpaikkaohjaajan eri tehtäviä työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (hoks) ja tutkinnon perusteiden merkitystä ohjaamisen työkaluina, palautteen antamista sekä toimintatapoja haastellisissa ohjaamistilanteissa. 

Tulevat ryhmämuotoiset koulutukset: 

Kokkola:

Ti 6.10. klo 8.30-12.00

Ti 3.11. klo 12.30-16.00

Ti 8.12. klo 8.30-12.00

 

Perho (etäkoulutus):

To 29.10. klo 17.30-21.00

 

Kaustinen:

Ke 25.11. klo 12.30-16.00

Saat lisätietoja koulutuksista ja voit ilmoittautua mukaan klikkaamalla valitsemasi koulutuksen päivämäärää. Seuraamme jatkuvasti korona-tilannetta ja toimimme ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja: Sanna Siirilä-Hyyppä, p. 044 7250 729/ sanna.siirila-hyyppa@kpedu.fi

Huom! Kaikkiin yllä mainittuihin työpaikkaohjaajakoulutuksiin on mahdollista osallistua halutessaan etänä omalla tietokoneyhteydellä.

Työpaikkaohjaajan verkkokoulutus 

Työpaikkaohjaajan verkkokoulutuksen sisältö noudattaa yhteistä valtakunnallista suunnitelmaa ja se koostuu kolmesta osasta, jotka voit opiskella täysin oman aikataulun mukaisesti. Verkkokoulutukseen osallistuminen ei siis sido sinua tiettyyn aikaan tai paikkaan. Verkkokoulutus toteutetaan Kpedun Itslearning- oppimisympäristössä, jonne saat tunnukset sähköpostitse verkkokoulutukseen ilmoittauduttuasi. Tutustu verkkokoulutukseen tarkemmin ja ilmoittaudu tästä

Yrityskohtaiset työpaikkaohjaajakoulutukset 

Toteutamme mielellämme yrityskohtaisia työpaikkaohjaajakoulutuksia väh. 10 henkilön ryhmille. Tilaa yritykseesi työpaikkaohjaajakoulutus tästä.

Työpaikkaohjaajan digitaaliset osaamismerkit 

Kaikille perehdytetyille työpaikkaohjaajillemme myönnämme digitaalisen osaamismerkin ”Kpedun Perehdytetty työpaikkaohjaaja”! Tutustu tarkemmin tästä.

Hyödyllisiä linkkejä työpaikkaohjaajalle

Tutkintojen e-perusteet

Tukea työelämässä oppimisen ohjaajille: https://ohjaan.fi//

Kpedun nettisivut oppisopimuskoulutuksest: https://www.kpedu.fi/tyoelamalle/oppisopimuskoulutus

https://www.oppisopimus.fi/tyonantajalle/tyopaikkakouluttaja/

Oppisopimus ja koulutussopimus työnantajalle: https://trello.com/c/8nVqmaHZ

Katso videolta Mirvan ja Johannan ajatuksia työpaikkaohjaajana toimimisesta:  

 

 

osaamisen arviointiopas työpaikoille

 

 

Kuvassa sivu työelämässä oppimisen muistilista -oppaasta.