TYÖPAIKKAOHJAAJA

Kehitä omaa osaamistasi

  1. Etusivu
  2. Työpaikkaohjaajalle

 

Työpaikkaohjaaja voi hankkia eri tavoin osaamista ohjaamiseen

Järjestämme työpaikkaohjaajakoulutuksia tukemaan sinua tärkeässä työssäsi opiskelijoiden kanssa. Voit osallistua Kpedun järjestämiin työpaikkaohjaajakoulutuksiin joko lähi-/ verkkototeutuksena. Lisäksi voi työpaikkaohjaajakoulutuksen voi suorittaa itsenäisesti verkkokoulutuksena tai osallistua valtakunnalliseen Ohjaan.fi-verkoston järjestävään verkkototeutukseen. Järjestämme myös yrityskohtaisia koulutuksia. Työpaikkaohjaaja voi myös tutustua valtakunnalliseen Ohjaan.fi sivustoon.

Kaikkiin koulutuksiin ovat tervetulleita kaikkien alojen työpaikkaohjaajat/mentorit! Ne ovat tarkoitettu koulutus-/oppisopimusopiskelijoita ohjaajille henkilöille, oli sitten aloitteleva tai kokenut työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaajakoulutusten tavoitteena on kehittää työelämässä oppimisen laatua ja tukea työpaikkaohjaajien tärkeää ohjaustyötä sekä tiivistää yhteistyötä työelämän ja oppilaitoksen välillä. Työpaikkaohjaajakoulutusten sisällöt kytkeytyvät tiiviisti valtakunnalliseen Ohjaan.fi sivustoon.

Kpedun järjestämät työpaikkaohjaajakoulutukset 

Kpedun työpaikkaohjaajakoulutuksissa tarkastellaan mm. koulutus- ja oppisopimuksen eroja, työpaikkaohjaajan eri tehtäviä, ohjaamisessa käytettäviä eri työkaluja (HOKS, tutkinnon perusteet), palautteen merkitystä sekä ohjaukseen liittyviä haasteita. 

Kevät 2021:

Tiistaina 18.5.2021 klo 12.30-16.00/TEAMS

Koulutukset toteutetaan osin etä (teams)- ja lähikoulutuksena; voit osallistua sinulle sopivaan koulutusmuotoon ilmoittautumalla mukaan klikkaamalla valitsemasi koulutuksen päivämäärää. TEAMS koulutukseen tarvitset nettiyhteyden ja kaiuttimet tai kuulokkeet. Lähikoulutuksien suhteen seuraamme jatkuvasti korona-tilannetta ja toimimme ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja: Sanna Siirilä-Hyyppä, p. 044 7250 729/ sanna.siirila-hyyppa@kpedu.fi

Työelämässä oppimisen ohjaaminen -verkkokoulutus

Ohjaan.fi verkoston järjestämä valtakunnallinen verkkokoulutus, jossa on itsenäistä opiskelua sekä 2 x 1,5 tunnin verkkokeskustelu muiden työpaikkaohjaajien kanssa. Työpaikkaohjaaja pääsee tällöin perehtymään työelämässä oppimisen suunnitteluun, ohjaamiseen ja arviointiin, keskustelemaan ja kuulemaan työelämässä oppimisen ohjaamisen käytänteistä ja kokemuksista sekä innostumaan ja kehittymään ohjaajana. Voit tutustua ja ilmoittautua koulutukseen alla olevan linkin kautta

Työelämässä oppimisen ohjaaminen-verkkokoulutus

Työpaikkaohjaajan verkkokoulutus 

Työpaikkaohjaajan verkkokoulutuksen sisältö noudattaa yhteistä valtakunnallista suunnitelmaa ja se koostuu kolmesta osasta, jotka voit opiskella täysin oman aikataulun mukaisesti. Verkkokoulutukseen osallistuminen ei siis sido sinua tiettyyn aikaan tai paikkaan. Verkkokoulutus toteutetaan Kpedun Itslearning- oppimisympäristössä, jonne saat tunnukset sähköpostitse verkkokoulutukseen ilmoittauduttuasi. Tutustu verkkokoulutukseen tarkemmin ja ilmoittaudu tästä

Yrityskohtaiset työpaikkaohjaajakoulutukset 

Toteutamme mielellämme yrityskohtaisia työpaikkaohjaajakoulutuksia väh. 10 henkilön ryhmille. Tilaa yritykseesi työpaikkaohjaajakoulutus tästä.

Valtakunnallinen Ohjaan.fi sivusto

Valtakunnallinen Ohjaan.fi-sivusto tukee työelämässä oppimista ja ohjausta. Sivuston sisältö on koottu hyödyntäen työelämässä oppimisen uusinta tutkimustietoa, ohjaajien palautteita ja työelämän hyviä ohjauskäytäntöjä. Sisältö ja materiaalit palvelevat valtakunnallisesti koko ammatillista koulutusta ja siihen voit perehtyä ajasta ja paikasta riippumatta.

Työpaikkaohjaajan osaamisen tunnistaminen 

Kaikille perehdytetyille työpaikkaohjaajillemme myönnämme digitaalisen osaamismerkin ”Kpedun Perehdytetty työpaikkaohjaaja”! Tutustu tarkemmin tästä. Työpaikkaohjaaja saa pyydettäessä myös osallistumistodistuksen,

Hyödyllisiä linkkejä työpaikkaohjaajalle

Työpaikkaohjaaja voi myös itsenäisesti tutustua eri tutkinnon ammattitaitovaatimuksiin sekä muihin hyödyllisiin sivustoihin koskien oppi-/ koulutussopimusta tai työpaikkaohjaajana toimimista.

Eri alojen tutkintojen ammattitaitovaatimukset ePerusteet 

Tukea työelämässä oppimisen ohjaajille: https://ohjaan.fi//

Kpedun nettisivut oppisopimuskoulutuksest: https://www.kpedu.fi/tyoelamalle/oppisopimuskoulutus

Tietoa oppisopimuksesta Oppisopimus.fi

Tarkempaa tietoa koulutus-/oppisopimuksesta (opetushallitus)  Työelämässä oppiminen

TUTUSTU MYÖS TYÖPAIKKAOHJAAJILLE TEHTYIHIN PODCASTEIHIN

 

 

Katso videolta Mirvan ja Johannan ajatuksia työpaikkaohjaajana toimimisesta:  

 

 

osaamisen arviointiopas työpaikoille

 

 

Kuvassa sivu työelämässä oppimisen muistilista -oppaasta.

Kaustislainen Tiina Palosaari on toiminut työpaikkaohjaajana miltei 17 vuoden ajan. Hän toteaa, että vaikka ohjaaminen ottaa, se myös antaa. Hänelle se on antanut muun muassa hienoja kokemuksia, uusia työkavereita ja jopa ystäviä.

Lue lisää