Oletko kiinnostunut työpaikkaohjaajana toimimisesta? Toimitko työpaikkaohjaajana/mentorina?

Me tuemme sinua

  1. Etusivu
  2. Työpaikkaohjaajalle

Kpedun työpaikkaohjaajakoulutukset 

Järjestämme työpaikkaohjaajakoulutuksia tukemaan sinua tärkeässä työssäsi opiskelijoiden kanssa. Koulutuksiin ovat tervetulleita kaikkien alojen työpaikkaohjaajat/mentorit! Ne ovat tarkoitettu koulutus-/oppisopimusopiskelijoita ohjaajille henkilöille, oli sitten aloitteleva tai kokenut työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaajakoulutusten tavoitteena on kehittää työelämässä oppimisen laatua ja tukea työpaikkaohjaajien tärkeää ohjaustyötä sekä tiivistää yhteistyötä työelämän ja oppilaitoksen välillä. Työpaikkaohjaajakoulutusten sisällöt kytkeytyvät tiiviisti valtakunnalliseen Ohjaan.fi sivustoon. 

Kpedun työpaikkaohjaajakoulutuksissa tarkastellaan mm. koulutus- ja oppisopimuksen eroja, työpaikkaohjaajan eri tehtäviä, ohjaamisessa käytettäviä eri työkaluja (HOKS, tutkinnon perusteet), palautteen merkitystä sekä ohjaukseen liittyviä haasteita. 

Kevät 2021:

Tiistaina 23.3.2021 klo 12.30-16.00/TEAMS

Tiistaina 20.4.2021 klo 8.30-12.00 Keski-Pohjanmaan ammattiopisto/Närvilänkatu 8 Kokkola

Tiistaina 18.5.2021 klo 12.30-16.00/TEAMS

Koulutukset toteutetaan osin etä (teams)- ja lähikoulutuksena; voit osallistua sinulle sopivaan koulutusmuotoon ilmoittautumalla mukaan klikkaamalla valitsemasi koulutuksen päivämäärää. TEAMS koulutukseen tarvitset nettiyhteyden ja kaiuttimet tai kuulokkeet. Lähikoulutuksien suhteen seuraamme jatkuvasti korona-tilannetta ja toimimme ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja: Sanna Siirilä-Hyyppä, p. 044 7250 729/ sanna.siirila-hyyppa@kpedu.fi

Työpaikkaohjaajan verkkokoulutus 

Työpaikkaohjaajan verkkokoulutuksen sisältö noudattaa yhteistä valtakunnallista suunnitelmaa ja se koostuu kolmesta osasta, jotka voit opiskella täysin oman aikataulun mukaisesti. Verkkokoulutukseen osallistuminen ei siis sido sinua tiettyyn aikaan tai paikkaan. Verkkokoulutus toteutetaan Kpedun Itslearning- oppimisympäristössä, jonne saat tunnukset sähköpostitse verkkokoulutukseen ilmoittauduttuasi. Tutustu verkkokoulutukseen tarkemmin ja ilmoittaudu tästä

Yrityskohtaiset työpaikkaohjaajakoulutukset 

Toteutamme mielellämme yrityskohtaisia työpaikkaohjaajakoulutuksia väh. 10 henkilön ryhmille. Tilaa yritykseesi työpaikkaohjaajakoulutus tästä.

Valtakunnallinen Ohjaan.fi sivusto

Valtakunnallinen www.ohjaan.fi -sivusto tukee työelämässä oppimista ja ohjausta. Sivuston sisältö on koottu hyödyntäen työelämässä oppimisen uusinta tutkimustietoa, ohjaajien palautteita ja työelämän hyviä ohjauskäytäntöjä. Sisältö ja materiaalit palvelevat valtakunnallisesti koko ammatillista koulutusta ja siihen voit perehtyä ajasta ja paikasta riippumatta.

Työpaikkaohjaajan digitaaliset osaamismerkit 

Kaikille perehdytetyille työpaikkaohjaajillemme myönnämme digitaalisen osaamismerkin ”Kpedun Perehdytetty työpaikkaohjaaja”! Tutustu tarkemmin tästä.

Hyödyllisiä linkkejä työpaikkaohjaajalle

Tutkintojen e-perusteet

Tukea työelämässä oppimisen ohjaajille: https://ohjaan.fi//

Kpedun nettisivut oppisopimuskoulutuksest: https://www.kpedu.fi/tyoelamalle/oppisopimuskoulutus

https://www.oppisopimus.fi/tyonantajalle/tyopaikkakouluttaja/

Oppisopimus ja koulutussopimus työnantajalle: https://trello.com/c/8nVqmaHZ

Katso videolta Mirvan ja Johannan ajatuksia työpaikkaohjaajana toimimisesta:  

 

 

osaamisen arviointiopas työpaikoille

 

 

Kuvassa sivu työelämässä oppimisen muistilista -oppaasta.

Kaustislainen Tiina Palosaari on toiminut työpaikkaohjaajana miltei 17 vuoden ajan. Hän toteaa, että vaikka ohjaaminen ottaa, se myös antaa. Hänelle se on antanut muun muassa hienoja kokemuksia, uusia työkavereita ja jopa ystäviä.

Lue lisää