Prosessiteollisuuden ammattitutkinto

Tavoite

Tule syventämään ammatillista osaamistasi!
Prosessiteollisuuden ammattitutkinnon suorittanut osaa ottaa huomioon turvallisuuteen, laatuun ja ympäristöön liittyviä tekijöitä, ja pystyy näin itse vaikuttamaan käytännön työtehtävissään kestävän kehityksen toteutumiseen.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu prosessi- tai metallurgisessa teollisuudessa toimiville henkilöille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan.

Sisältö

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon lajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Kaikille pakolliset tutkinnon osat:
- Turvallinen työskentely ja toimiminen prosessiteollisuudessa 40 osp
- Käynnissäpito prosessiteollisuudessa 35 osp

Osaamisala opinnot:
- Kemianteollisuuden prosessien hallinta ja ohjaus 45 osp
- Yksi valinnainen tutkinnon osa 30 osp

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työssäoppimista. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona.Tutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito osoitetaan todellisissa työelämän tuotantotilanteissa.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Lisätietoja:
hakijapalvelut(at)kpedu.fi tai p. 040 808 5010
Jouko Keski-Oja, p. 050 557 0717 tai jouko.keski-oja(at)kpedu.fi

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Talonpojankatu 6, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Olli Rantala ja Tomi Jokela ovat tulevia prosessialan ammattilaisia. Molemmat ovat alanvaihtajia ja opiskelevat parhaillaan prosessiteollisuuden perustutkintoa.

Lue lisää

Kun Matias Kaunisvesi, Mika Lempo­nen ja Elina Niemi noin vuosi sitten hakeu­tuivat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston ja TE-toimiston järjestämään prosessialan työvoimapoliittiseen koulutukseen, he eivät osanneet arvata, että työllistyminen olisi niinkin lähellä. Jokainen heistä, ja miltei kaikki luokkakavereistakin, saivat nimittäin suoraan valmistumisensa jälkeen astella töihin Kokkolan Suurteollisuusalu­een yrityksiin.

Lue lisää

Marko Ketolaista on haastateltu Kpedun lehteen kerran aiemminkin. Tuolloin Ketolainen oli hiljattain aloittanut prosessiteollisuuden perustutkinnon suorittamisen ja odotti innolla tulevia työssäoppimisjaksoja rannan tehtailla. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, tapaan Ketolaisen Boliden Kokkolan elektrolyysiosastolla, jossa hän työskentelee prosessinhoitajana.

Lue lisää

Kokkolalainen Camilla Sjövall kuunteli rannan tehtailla työskennelleiden tuttavien kokemuksia tarkalla korvalla. Sopivan sauman tullen hän haki ja pääsi opiskelemaan aikuiskoulutukseen prosessinhoitajaksi syksyllä 2014 ja valmistui uuteen ammattiin keväällä 2016.

Lue lisää

Sameli Tuohisto-Kokko (17) ja Lassi Salmela (17) opiskelevat toista vuotta prosessiteollisuuden perustutkintoa. Prosessinhoitajiksi keväällä 2017 valmistuvat Tuohisto-Kokko ja Salmela ovat molemmat kotoisin Kokkolasta.

Lue lisää

Laboratorioalan perustutkintoa opiskelevat Ronja Sarin ja Nea Pitkäkangas pitävät kiinnostusta kemiaan, fysiikkaan ja matematiikkaan tärkeänä. Sarin (15) opiskelee ensimmäistä vuotta laborantiksi ja Pitkäkangas (18) kolmatta vuotta. Pitkäkangas suorittaa samaan aikaan myös ylioppilastutkintoa ammattilukiossa.

Lue lisää

Prosessialan kolmannen vuoden opiskelijat Jere Puikko ja Jesse Peltola päätyivät alalle erityisesti hyvien työllistymismahdollisuuksien takia, sillä kumpikin kertoo tiedostaneensa jo yhdeksännellä luokalla Kokkolan Suurteollisuusalueen tuomat mahdollisuudet.

Lue lisää