Koulutuksia Kannuksessa, Kälviällä, Oulaisissa ja Perhossa

Metsä-, luonto tai ympäristöalan ammattilaiseksi

 1. Etusivu
 2. Koulutustarjonta
 3. Metsä-, luonto- ja ympäristöala

Kiinnostaako opiskelu metsä-, luonto- tai ympäristöalalla?

Metsäalan perustutkinto antaa perusvalmiudet kaikkiin metsäalan ammatteihin. Tällä alalla pääset tekemään itsenäistä ja haastavaa työtä. Metsäkoneenkuljettajat työskentelevät koneyrittäjinä tai heidän palveluksessaan. Koulutus antaa sinulle pätevyden toimia hakkuukoneen ja ajokoneen kuljettajana. Metsätalouden osaamisala antaa valmiudet metsänhoitoon ja metsäsuunnitteluun. 

Metsäkoneenkuljettajaksi voi pätevöityä myös ammattitutkinnon kautta.

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon myötä voit opiskella luonto-ohjaajaksi, jolloin osaat toimia luontoon liittyvissä käytännön ohjaustehtävissä. Omaat hyvät tiedot luonnosta ja sen ilmiöistä, osaat kertoa ryhmälle luonnosta ja huolehtia ohjaustoiminnassa tarvittavista välineistä sekä huolehtia ryhmän turvallisuudesta ja toimia ja asiakaslähtöisesti.

Luonto-ohjaaja toimii muun muassa erilaisissa riista- ja luontoalan työtehtävissä, metsästys- ja matkailupalveluissa, metsästysseuroissa, eräoppaana, luontoalan tehtävissä tai itsenäisenä luontoyrittäjänä ohjaten esimerkiksi erilaisia matkailuryhmiä.

 

Tutustu myös muihin alla oleviin Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestämiin metsä-, luonto- ja ympäristöalan koulutuksiin ja hae mukaan!

 

Voit tutustua myös toimipaikkoihin

Kannus

Kälviä

 

Perho

 • ‘‘
  Opiskelut ovat olleet erittäin käytännönläheisiä.
  ’’
 • Kiinnostus koneisiin ajoi metsäalalle

 • Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

 • Lue lisää >