Perhon toimipaikka

Tutustu Perhon toimipaikkaan!

Perhon toimipaikka tarjoaa luonto- ja ympäristöalan koulutusta niin nuorille kuin aikuisille. Perhossa toteutetaan myös ammatillisten perustutkintojen LähiAmis koulutusta. LähiAmiksessa oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työelämässä ja tutkintojen yhteisiä osia opiskellaan Perhon toimipaikassa. Lisätietoa LähiAmiksesta

Opinnot

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa keskitytään ammattimaiseen metsästykseen ja riistanhoitoon. Koululla on oma teurastamo, jossa voidaan opettaa riistan oikeaoppista käsittelyä pakattavaksi tuotteeksi saakka.

Perhossa voi suorittaa lukion oppimäärän ns. kaksois- tai kolmoistutkintona yhteistyössä Perhon lukion kanssa.

Ruokalat ja yhteiset tilat

Perhon toimipaikassa on opiskelijaravintola, joka tarjoilee opiskelijoille aamupalan, lounaan, päiväkahvin ja päivällisen.

Liikuntamahdollisuudet

Perhon kuntosalilla on vuoroja opiskelijoille.

Koulumatkatuki

Kela maksaa koulumatkatukea ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa opiskelevalle. Lue lisää Kelan sivuilta.

Kouluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhoito on terveyskeskuksen tarjoamaa opiskelijoille ilmaista perusterveydenhoitoa. 

Opintotuki

Voit saada Kelan myöntämää opintotukea opiskellessasi ammatillista tutkintoa tai yhdistelmätutkintoa. Tuen määrä vaihtelee toisen asteen tutkintoa opiskelevalla iän ja vanhempien tulojen mukaan. 

Lue lisää Kelan sivuilta.

KV - lähde vaihtoon!

Monet opiskelijamme lähtevät vaihtoon suorittamaan erityisesti työharjoitteluja. Lue lisää kansainvälisyydestä KV-sivuilta.

Opiskelijayhdistys

KeKo ry on koulutusyhtymän opiskelijoille tarkoitettu yhdistys, jonka hallituksessa on edustajia jokaiselta toimialalta, ympäri maakuntaa. Sen päätarkoituksena on tuoda opiskelijoiden ääni koulutusyhtymän päätöksentekoon ja toteuttaa tapahtumia, kuten salibandyturnaus. KeKo tekee tiivistä yhteistyötä johdon kanssa, joten hallitustyöskentely antaa hienon näköalapaikan vaikuttamiseen.

Asuntola

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Perhon toimipaikka tarjoaa perustutkintoa suorittaville opiskelijoille maksuttoman asunnon opiskelija-asuntolassa. Halutessaan voi asunnon vuokrata esimerkiksi kunnalta.

Koulun pihapiirissä, aivan päärakennuksen vieressä, on tytöille ja pojille omat asuntolat; Kaunotar ja Kulkuri. Asunnot ovat 8 hengen soluja, joissa on 2 hengen huoneet. Keittiö (mikroaaltouuni, uuni, jääkaappi) ja oleskelutilat (tv) ovat yhteisiä. Asuntolassa toimii langaton netti ja huoneiden varusteluun kuuluu sängyt, kirjoituspöydät ja tuolit. Tiloissa on hiljaisuus alkaa klo 22.00-06.00.

Asuntolassa on 1 €:n kolikoilla toimiva pyykinpesukone ja ilmainen kuivausrumpu. Molemmissa asuntoloissa on oma sauna. Opiskelijat vastaavat itse solujen siivouksesta, keittiötarvikkeista ja sänkyvaatteista. 

Asuntolassa asuvat noudattavat asuntolasääntöjä ja järjestyssääntöjä.

Vapaa-aika ja harrastukset

Päärakennuksen atk-luokka on iltaisin opiskelijoiden käytössä, ja asuntoloissa on langaton netti. Asuntoloiden vieressä sijaitsee vastavalmistunut vapaa-ajantila.

Perhon keskustassa on kirjasto.

Oppilaitoksen läheisyydessä on kuntosali, johon opiskelijat voivat ostaa kuntosalikortin kunnan vapaa-aikatoimelta. Opiskelijahinta 40 €/vuosi.

Myös jalkapallo-, beach- ja yleisurheilukentät sekä jääkiekkokaukalo sijaitsevat koulun lähellä.

Salivuoroja on varattu keskuskoululta kahdesti viikossa. Siellä voi pelata sählyä, lento- ja koripalloa.

Kansalaisopistolla on tarjolla erilaisia kursseja ympäri vuoden.

Sovittuina aikoina asuntolanhoitajan kyydillä voidaan mennä uimaan, shoppailemaan tai elokuviin tms.