Perhon toimipaikka

  1. Etusivu
  2. Opiskelu ja asuminen
  3. Perhon toimipaikka

Tutustu Perhon toimipaikkaan!

Perhon toimipaikka tarjoaa luonto- ja ympäristöalan sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusta niin nuorille kuin aikuisille. Perhossa toteutetaan myös ammatillisten perustutkintojen LähiAmis koulutusta. LähiAmiksessa oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työelämässä ja tutkintojen yhteisiä osia opiskellaan Perhon toimipaikassa. Lisätietoa LähiAmiksesta.


Opinnot

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa voi valita joko luontomatkailuun tai metsästykseen suuntautuvan vaihtoehdon. Koululla on oma teurastamo, jossa voidaan opettaa riistan/lihan oikeaoppista käsittelyä pakattavaksi tuotteeksi saakka.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa opiskellaan ensimmäinen vuosi Perhon toimipaikassa ja toisesta vuodesta alkaen Ammattikampuksella Kokkolassa.

Perhossa voi suorittaa lukion oppimäärän ns. kaksois- tai kolmoistutkintona yhteistyössä Perhon lukion kanssa.


Ruokalat ja yhteiset tilat

Perhon toimipaikassa on opiskelijaravintola, joka tarjoilee opiskelijoille lounaan.


Liikuntamahdollisuudet

Perhon kunnan liikuntapaikat ja yhteystiedot löydät tästä linkistä.


Koulumatkatuki

Kela maksaa koulumatkatukea ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa opiskelevalle. Lue lisää Kelan sivuilta.


Kouluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhoito on opiskelijoille ilmaista perusterveydenhoitoa. 


Opintotuki

Voit saada Kelan myöntämää opintotukea opiskellessasi ammatillista tutkintoa tai yhdistelmätutkintoa. Tuen määrä vaihtelee toisen asteen tutkintoa opiskelevalla iän ja vanhempien tulojen mukaan. 

Lue lisää Kelan sivuilta.


KV - lähde vaihtoon!

Monet opiskelijamme lähtevät vaihtoon suorittamaan erityisesti työharjoitteluja. Lue lisää kansainvälisyydestä KV-sivuilta.


Opiskelijayhdistys

KeKo ry on koulutusyhtymän opiskelijoille tarkoitettu yhdistys, jonka hallituksessa on edustajia jokaiselta toimialalta, ympäri maakuntaa. Sen päätarkoituksena on tuoda opiskelijoiden ääni koulutusyhtymän päätöksentekoon ja toteuttaa tapahtumia, kuten salibandyturnaus. KeKo tekee tiivistä yhteistyötä johdon kanssa, joten hallitustyöskentely antaa hienon näköalapaikan vaikuttamiseen.


Asuntola

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Perhon toimipaikka tarjoaa perustutkintoa suorittaville opiskelijoille maksuttoman asunnon opiskelija-asuntolassa. Halutessaan voi asunnon vuokrata esimerkiksi kunnalta.

Asuntolamme sijaitsee koulun pihapiirissä, aivan päärakennuksen vieressä. Asunnot ovat 8 hengen soluja, joissa on 2 hengen huoneet. Keittiö (mikroaaltouuni, uuni, jääkaappi) ja oleskelutilat (tv) ovat yhteisiä. Asuntolassa toimii langaton netti ja huoneiden varusteluun kuuluu sängyt, kirjoituspöydät ja tuolit. Tiloissa on hiljaisuus klo 22.00-06.00.

Asuntolassa on käytössä pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Asuntolassa on oma sauna. Opiskelijat vastaavat itse solujen siivouksesta, keittiötarvikkeista ja sänkyvaatteista.

Asuntolassa asuvat noudattavat asuntolasääntöjä ja järjestyssääntöjä.


Vapaa-aika ja harrastukset

Perhon keskustassa on kirjasto.

Oppilaitoksen läheisyydessä on kuntosali, johon opiskelijat voivat ostaa kuntosalikortin kunnan vapaa-aikatoimelta.

Myös jalkapallo-, beach- ja yleisurheilukentät sekä jääkiekkokaukalo sijaitsevat koulun lähellä.

Valaistu ladulle/kuntopolulle pääsee aivan asuntolarakennuksen päästä.
Salivuoron voi varata keskuskoulun liikuntasalista. Siellä voi pelata sählyä, lento- ja koripalloa.

Kansalaisopistolla on tarjolla erilaisia kursseja ympäri vuoden.

Asuntolan vieressä on koiratarha.