Koulutuksia Kokkolassa ja Kälviällä

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattilaiseksi

  1. Etusivu
  2. Koulutustarjonta
  3. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualat

Kiinnostaako opiskelu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla?

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa Kokkolan Ammattikampuksella voit esimerkiksi suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kiinteistöpalvelualan osaamisalan, jolloin perehdyt kiinteistöteknisten järjestelmien toimintaan, käyttöön sekä huoltoon, alan ympäristöosaamiseen sekä asiakaspalveluun, ja osaat valmistumisesi jälkeen toimia erilaisissa kiinteistönhoitotehtävissä.

Toimitilapalvelun osaamisalan suorittaneena taas osaat toimia asiakaskohteessa ylläpito- ja perussiivoustehtävissä sekä asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Valinnaisten tutkinnon osien mukaisesti osaat suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat asuinkiinteistöt, hotelli ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kodin erityistilanteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, sosiaalihuoltolaitokset, terveydenhuoltolaitokset, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Lisäksi voit valinnaisilla tutkinnon osilla suunnata ammatillista osaamistasi avustamis- ja asiointipalvelujen tuottamiseen, kodin ruokapalvelujen tuottamiseen, piha- ja ulkoalueiden hoitamiseen, vaatteiden ja tekstiilien huoltamiseen ja työpaikkaohjaajaksi valmentautumiseen.

Tutustu myös muihin alla oleviin puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutuksiin ja hae mukaan!

 

Kuvitellaan tilanne, että tulet aamulla töihin tammikuun pakkasilla. Työpaikan piha on auraamatta ja valaisematon parkkipaikka hiekoittamatta peilijäällä. Sisälle päästyäsi huomaat, että eteisessä lojuu roskaa ja lattia lainehtii sulanutta lunta. Työhuoneessasi on ummehtunut haju, koska ilmastointijärjestelmä on edelleen vikatilassa. Päätät laittaa aamukahvit tippumaan, mutta vesi on poikki.

Lue lisää

Kesäkuussa 2018 Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta kiinteistöpalvelujen perustutkinnosta toimitilahuoltajiksi valmistuneet Said ja Abdi työskentelevät SOL Palvelut Oy:ssä siivoojina kohteenaan Keski-Pohjanmaan keskussairaala. Puhtauspalveluala työllistää tällä hetkellä erittäin hyvin, minkä todistaa sekin, että Said ja Abdi työllistyivät jo opintojen aikana.

Lue lisää