Metsämörriohjaajan peruskurssi

Kohderyhmä

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstö sekä alalle opiskelevat.

Sisältö

Metsämörriohjaajan peruskurssilla saat perustiedot metsämörritoiminnasta. Tutuiksi tulevat metsämörrilaulut, -leikit ja -sadut. Kurssilla saadaan perustaidot ohjaajana toimimiseen sekä perehdytään lasten luontokasvatukseen ja varustetietouteen. Kurssilla osallistutaan metsämörriretkeen.

Ohjaajakurssit ovat henkilökohtaisia eli kurssin käynyt saa itselleen ohjaajapätevyyden metsämörritoiminnan toteuttamiseen, samoin kurssimateriaali on ohjaajan oma.

Lisätietoja

Koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Ladun kanssa.
Kouluttajat ovat Suomen Ladun kouluttajia. Koulutukseen otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Hintaan sisältyy opetus, Metsämörri ohjaajan opas, kurssimateriaali, todistus molempiin kurssipäiviin osallistuville sekä koulutuspäivien lounaat.
Kansanopistolla on myös mahdollisuus yöpyä edullisesti.
Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi tai 040 8085035Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1, 68300 KÄLVIÄ


Kysy koulutuksesta

Puhelin: 040 8085 035

Kauas olemme tulleet niistä ajoista, kun maa- ja metsätalouden töissä hyödynnet­tiin pelkästään viljelijän omaa lihasvoimaa. Sekä maatalous- että metsätalousalat ovat nimittäin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin digitalisaation ja automatisaa­tion saralla.

Lue lisää

Maatilan poikana kalajokinen Aku Ojala on saanut olla koneiden kanssa tekemisissä pienestä pitäen. Hän opiskelee nyt viimeistä vuotta metsäalan perustutkintoa ja valmistuu metsäkoneenkuljettaksi.

Lue lisää

Luonnossa viihtyvä Olli Kärjä jatkaa maa- ja metsätalousyrittäjänä vanhempiensa jalanjäljissä. Yhdeksän vuotta sitten tilan hoidettavakseen ottanut Kärjä suorittaa metsäalan perustutkintoa Kalajoella. Aiemmin hän on suorittanut maatalousalan ja seminologin koulutuksen Kannuksessa.

Lue lisää

Metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Verneri Santapakka nauttii opiskeluista ja myös Kannuksen toimipisteen vieressä sijaitsevista kalastusmahdollisuuksista. 

Lue lisää

Merijärveltä kotoisin oleva 16-vuotias Katariina Rautio pohti alavalintaansa pitkään. Metsäala tuntui lopulta kaikista kiinnostavimmalta, mutta silti ajatus hakeutumisesta mietitytti.   

Lue lisää

16-vuotias Haapavedeltä kotoisin oleva Aappo Vähäaho päätyi opiskelemaan metsäalaa, sillä metsäkoneet ovat kiinnostaneet häntä jo pidemmän aikaa. Into kasvoi entisestään, kun hän yläkouluaikana pääsi koulun kautta kokeilemaan metsäkoneella ajamista.

Lue lisää