Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Tavoite

Koulutus antaa sinulle valmiuksia toimia lähiesimiehenä, tiiminvetäjänä ja työryhmän vetäjänä. Saat valmiuksia esimiestyöhön, päivittäiseen vuorovaikutukseen, työssä ohjaamiseen ja perehdyttämiseen sekä työyhteisösi kehittämiseen.

Kohderyhmä

Oletko aloitteleva esimies, työryhmän vetäjä, esimiehen oikea käsi käytännön organisoinnissa, osastovastaava? Lähiesimiehen ammattitutkinto sopii erinomaisesti sinulle, joka vastaat käytännön johtamisesta ja työn organisoinnista arjessa.

Sisältö

Koulutus sisältää noin 12 lähipäivää noin kerran kuukaudessa klo 9-16 välillä.

1. Lähiesimiestyön perusteet 28.9.2023
2. Esimiehen tehtävät ja rooli työyhteisössä 24.10.2023
3. Toiminnan johtaminen 9.11.2023
4. Lakisääteiset henkilöstöasiat ja säädökset 15.1.2024
5. Ratkaisukeskeiset vuorovaikutustaidot lähiesimiehille 8.2.2024
6. Mielen johtaminen 21.3.2024
7. Osaamisen johtaminen 11.4.2024
8. Työyhteisön johtaminen 16.5.2024
9. Työyhteisön kehittäminen 27.8.2024
10. Toiminnan arviointi ja kehittäminen 26.9.2024
11. Kannattava ja tehokas toiminta (valinnainen) 24.10.2024
12. Työympäristön ja olosuhteiden kehittäminen (valinnainen) 13.11.2024
13. Asiakassuhteiden hoito (valinnainen) 28.11.2024


Lähiopetuspäivät toteutetaan asiantuntijaluentoina ja erilaisina ryhmätyöskentelyinä. Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti oppisopimuskoulutuksena oppisopimuksen ehtojen täyttyessä. Oppisopimuksella toteutuessaan maksuton.

Tutkinto muodostuu kaikille yhteisestä tutkinnon osasta, Lähiesimiehenä toimiminen sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta, joissa tarvittava osaaminen näytetään omissa työtehtävissä.

Lue lisää koulutuksen esitteestä: https://bit.ly/3OjsswM

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Koulutuksen hinta 450 €/koko tutkinto tai 250 €/tutkinnon osa. Oppisopimuksella toteutuessaan maksuton.

Lisätietoja koulutuksesta:
Johtamisen tutkintojen tutkintovastaava Minna Frilund, p. 044 725 0883

Hakijapalvelut p. 040 808 5010, hakijapalvelut(at)kpedu.fi

Lisätietoja oppisopimuksesta voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme Hanna Tervaselta p. 0403596243 tai sähköpostitse hanna.tervanen(at)kpedu.fi.

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Kun himankalainen Henna Forslund sai yläkoulun päätökseensä, siinsi hänen mielessään uusi alku. Hän päätti hakeutua isommalle paikkakunnalle Kokkolaan, ja päätyi lopulta suorittamaan sekä liiketoiminnan perustutkintoa että ammattilukio-opintoja.

Lue lisää

Toisin kuin monen muun kohdalla, ei palomiehen ammatti ollut kokkolalaisen Jani Hohenthalin haaveena vielä pikku­poikana. Innostus alaa kohtaan alkoi sen sijaan kasvaa keskeytetyn lukiokokeilun jälkeen, kun hän sai velipoikansa avus­tuksella työharjoittelupaikan Vetelin sopimuspalokunnassa.

Lue lisää

Gina Tallqvist siirtyi perheyrityksensä henkilöstöpäälliköksi vuoden 2019 alussa. Oppia uuteen työhönsä hän sai Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE-hankkeen järjestämästä HrQ-valmennuksesta. 

Lue lisää

Muovialan yrittäjä Antti Viitala lähti mukaan EVE-hankkeen järjestämään kehittämisprosessiin, eikä ole päätöstään katunut. 

Lue lisää

Kiireapulaisena työuransa Venizillä aloittanut Markus Nikkanen on ki­vunnut yritysportaita ylöspäin, ja nyt 23-vuotiaana hän työskentelee yrityksen kehitystyön parissa.

Lue lisää

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

Lue lisää

Miia Pahkakankaalle tarjoutui seitsemän vuotta sitten mahdollisuus ostaa Teerijärvellä vuosikymmeniä toiminut kukkakauppa.

Lue lisää

HURin Chief Engineer Kennet Törnroos kokee olevansa esimiehenä joustava ja reilu.- En pidä itseäni perinteisen ”pomomaisena”. Minua ei tarvitse ujostella ja tykkään siitä, että asioista puhutaan kanssani reilusti niiden oikeilla nimillä. Yritän kiinnittää huomiota siihen, että kuuntelen aidosti alaistani, Törnroos luonnehtii.

Lue lisää

Liiketoiminnan toisen vuosikurssin opiskelija Samuli Leväniemi elää kiireisiä aikoja. Leväniemen design-valaisimia valmistama yritys Sam´s Lamps on huhtikuun puolivälissä mukana valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -kilpailun finaalissa Helsingissä. Mukaan kilpailuun lähtee Leväniemen yrityksen markkinointia hoitava Jere Rönkkö sekä opettaja Mikko Hankaniemi. 

Lue lisää