Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Ysiluokkalaiset tutustuvat Kpedun metallialan opetukseen 15.2. ja 22.2.

15.2.2018 klo 13:33
Kpedun kone- ja tuotantotekniikan opintoala järjestää yhdeksäsluokkalaisille toiminnallisen tutustumispäivän alan opiskeluun Kokkolan Ammattikampuksella (Talonpojankatu 6) torstaina 15.2. ja 22.2. klo 9.00 - 15.00.

Yläkoulujen vierailijaryhmät – Hakalahti 15.2. ja Länsipuisto 22.2. – pääsevät näkemään ja kokemaan, millaista on kone- ja tuotantotekniikan opiskelu käytännössä. 

Ensi alkuun ysiluokkalaisille esitellään tilat, kerrotaan työturvallisuudesta ja jaetaan suojavarusteet. Sen jälkeen Kpedun kone- ja tuotantotekniikan alan opettajat tutustuttavat yhdessä opiskelijoidensa kanssa ysiluokkalaisia metallialan opiskelun saloihin. Ysiluokkalaisilla on mahdollisuus myös kokeilla oppimisympäristöstä löytyviä koneita ja laitteita. 

Tutustumispäivänsä aikana ysiluokkalaiset saavat muutoinkin rautaisannoksen monipuolista tietoa metallialasta sekä kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta ja siihen liittyvästä opiskelusta.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston nuorten ja aikuisten kone- ja tuotantotekniikan alan opetus toimii nykyisin saman katon alla Talonpojankatu 6:ssa. Taustalla on ennen muuta vuodenvaihteessa voimaan astunut valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen uudistus, joka yhdisti nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen.

Kpedun metallialan opetustilat ja laitteet uusittiin Ammattikampus 2020 -hankkeessa. Metallihalli saneerattiin vaiheittain, ja sinne hankittiin mm. hitsaussimulaattoreita ja särmäyspuristin. Uudistamishankkeen yksi osa on simulaatiopedagogiikan kytkeminen kiinteäksi osaksi metallialan opetussuunnitelmia. Simulaattori on loistava keino perusasioiden opetteluun ja toimii hyvänä lisänä opettajan antamaan opetukseen. Laite opettaa esimerkiksi hitsaamisen vaihe kerrallaan ja antaa välitöntä palautetta. Simulaatiopedagogiikka ottaa myös huomioon erilaiset oppijat.

Lisätietoja antavat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kone- ja tuotantotekniikan alan opettaja Thomas Isoaho, 044 725 0107, thomas.isoaho@kpedu.fi ja teollisuus ja logistiikka -toimialan vs. toimialapäällikkö Sanna Tuukkanen, 040 808 5014, sanna.tuukkanen@kpedu.fi.
 

Ajankohtaista

Ysiluokkalaiset tutustuvat Kpedun metallialan opetukseen 15.2. ja 22.2.

15.2.2018 klo 13:33
Kpedun kone- ja tuotantotekniikan opintoala järjestää yhdeksäsluokkalaisille toiminnallisen tutustumispäivän alan opiskeluun Kokkolan Ammattikampuksella (Talonpojankatu 6) torstaina 15.2. ja 22.2. klo 9.00 - 15.00.

Yläkoulujen vierailijaryhmät – Hakalahti 15.2. ja Länsipuisto 22.2. – pääsevät näkemään ja kokemaan, millaista on kone- ja tuotantotekniikan opiskelu käytännössä. 

Ensi alkuun ysiluokkalaisille esitellään tilat, kerrotaan työturvallisuudesta ja jaetaan suojavarusteet. Sen jälkeen Kpedun kone- ja tuotantotekniikan alan opettajat tutustuttavat yhdessä opiskelijoidensa kanssa ysiluokkalaisia metallialan opiskelun saloihin. Ysiluokkalaisilla on mahdollisuus myös kokeilla oppimisympäristöstä löytyviä koneita ja laitteita. 

Tutustumispäivänsä aikana ysiluokkalaiset saavat muutoinkin rautaisannoksen monipuolista tietoa metallialasta sekä kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta ja siihen liittyvästä opiskelusta.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston nuorten ja aikuisten kone- ja tuotantotekniikan alan opetus toimii nykyisin saman katon alla Talonpojankatu 6:ssa. Taustalla on ennen muuta vuodenvaihteessa voimaan astunut valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen uudistus, joka yhdisti nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen.

Kpedun metallialan opetustilat ja laitteet uusittiin Ammattikampus 2020 -hankkeessa. Metallihalli saneerattiin vaiheittain, ja sinne hankittiin mm. hitsaussimulaattoreita ja särmäyspuristin. Uudistamishankkeen yksi osa on simulaatiopedagogiikan kytkeminen kiinteäksi osaksi metallialan opetussuunnitelmia. Simulaattori on loistava keino perusasioiden opetteluun ja toimii hyvänä lisänä opettajan antamaan opetukseen. Laite opettaa esimerkiksi hitsaamisen vaihe kerrallaan ja antaa välitöntä palautetta. Simulaatiopedagogiikka ottaa myös huomioon erilaiset oppijat.

Lisätietoja antavat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kone- ja tuotantotekniikan alan opettaja Thomas Isoaho, 044 725 0107, thomas.isoaho@kpedu.fi ja teollisuus ja logistiikka -toimialan vs. toimialapäällikkö Sanna Tuukkanen, 040 808 5014, sanna.tuukkanen@kpedu.fi.