Vartijan koulutus 120h, Turvallisuusalan ammattitutkinnon osa

Tavoite

Koulutuksen aikana suoritetaan väliaikainen vartijakortti ja vartijakortti. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus työllistyä vartijan työtehtäviin vartiointiliikkeeseen. Opiskelija voi suorittaa turvallisuusalan ammattitutkinnon loppuun oppisopimuksella.

Koulutus toteutetaan ajanjaksolla 02.04.2024-22.05.2024.

Lopullisen hyväksynnän vartijana toimimiseen antaa poliisi.

Kohderyhmä

Vartijan työ on palveluammatti, jossa korostuvat sosiaaliset taidot, vastuullisuus ja ongelmanratkaisutaidot.

Koulutus on suunnattu erityisesti vartijan työtehtäviin suuntaaville henkilöille. Hakijoilta edellytetään nuhteetonta taustaa.

Tähän tutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä: SORA-tiedote https://bit.ly/3nC0sWS

Sisältö

yksityinen turvallisuusala toimialana
turvallisuuslainsäädäntö
vartioimisliiketoiminta
vartijan toiminta
poliisitoiminta ja siihen liittyvät vartijan tehtävät
poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettujen järjestyksenvalvojien tehtävät ja toimivaltuudet
ennaltaehkäisy ja vartijan toiminta poikkeavissa tilanteissa
rakenteellisen suojauksen sekä turvallisuusteknisten laitteiden ja järjestelmien toimintaperiaatteet
vartijan työsuhteeseen liittyvät oikeudet ja velvollisuudet
työturvallisuus
ensiapu
alkusammutus
vartijan fyysisen voimankäytön perusteet
väliaikainen vartijakorttikoe ja vartijakorttikoe

Väliaikaisen vartijan koulutus (40 h) 02.04.-08.04.2024 (arkisin klo 8-16)
Vartijan koulutus (80 h) 10.04.-23.04.2024 (arkisin klo 8-16)
Työssäoppiminen 24.4.-22.5.2024

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Linkki tutkinnon perusteisiin

Lisätietoja

Teoriaopetus toteutetaan päiväkoulutuksena aikavälillä 02.04.2024-08.04.2024 ja 10.04.2024-23.04.2024 klo 8.00-16.00 Kokkolan kampuksella.

Lisätietoja koulutuksesta:

turvallisuusalan opettaja Petri Ala-Tainio, p. 040 807 3516,
henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)kpedu.fi

tai hakijapalvelut(at)kpedu.fi, p. 040 808 5010

Voit tiedustella oppisopimuspalveluistamme mahdollisuutta suorittaa koulutus oppisopimuksella. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta: https://www.kpedu.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Teknologiakatu 8, 67100 KOKKOLA


Hakijapalvelut

Puhelin: 040 808 5010

Julia Siermala ja Matti Lahti opiskelevat ensimmäistä vuotta turvallisuusvalvojiksi. Turvallisuusvalvojien oppimisympäristönä toimii Kampushalli, jossa on kolme luokkahuonetta sekä hyvät urheilutilat fysiikkatunneille.

Lue lisää

Kpedun valinta Vuoden aikuisopiskelijaksi 2017 on turvallisuusalan opiskelija Pasi Neuvonen. Neuvonen opiskelee Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa. 

Lue lisää

Kokkolalainen Ida-Maria Lågland valmistui keväällä ammattiopistolta, mutta hänen opiskemansa ala ei tuntunut oikealta. Valmistumisen jälkeen Lågland kävi talven sesonkityössä ja haki syksyllä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen viikonloppukoulutuksena järjestämään vartijan peruskurssille.

Lue lisää

Lohtajalainen Jaakko Kinnunen työskentelee Securitaksella vartijana. Parikymppisen miehen tie vei lukion jälkeen armeijaan sotilaspoliisiksi ja sieltä Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutuksen vartijaopintoihin. Järjestyksenvalvojakortin hän oli suorittanut jo ennen vartijaopintojaan.

Lue lisää

Lestijärveltä kotoisin oleva Veeti Hietapakka tuumi jo peruskoulussa, että voisi tulevaisuudessa työskennellä joko poliisina tai pelastustehtävissä.

Lue lisää