Sertifioitu ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutusohjelma (Advanced Solution-Focused Practitioner)
- Etusivu
- Osuvakoulutus Oy
- Koulutus
Tavoite
Koulutuksen jälkeen opiskelija:
- Ymmärtää ratkaisukeskeisen lyhytterapian taustafilosofian ja periaatteet
- On tutustunut terapiatyön eri viitekehysten tunnusomaisiin piirteisiin
- On tutustunut mielenterveyden diagnostiikan perusteisiin
- Tuntee ratkaisukeskeiset haastattelumenetelmät ja osaa käyttää niitä
- Osaa soveltaa ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmiä erilaisten asiakkaiden kanssa työskenneltäessä
- Tuntee tavallisimpien mielenterveyden ongelmien hoitoon soveltuvat
ratkaisukeskeiset menetelmät
- Osaa soveltaa ratkaisukeskeisiä työtapoja työhyvinvoinnin edistämiseksi työyhteisössä
- On perehtynyt positiivinen psykologiaan ja osaa hyödyntää siitä saatavaa tietoa terapeuttisessa viitekehyksessä
Kohderyhmä
Koulutus antaa osallistujille valmiudet käyttää asiakastyössä ratkaisukeskeisiä, lyhytterapeuttisia menetelmiä. Koulutus soveltuu erityisesti sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja muiden vastaavien alojen työntekijöille. Koulutussuosituksena on vähintään opistotasoinen sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan tutkinto. Poikkeustapauksissa voidaan hyväksyä myös muu tutkinto, jos hakijalla on vahva työkokemus alalta sekä perustiedot ihmisen käyttäytymisestä ja kehityksestä.
Sisältö
Tämä 40 op:n laajuinen ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutusohjelma noudattaa IASTI:n (International Alliance of Solution Focused Teaching Institutes) asettamia toisen tason vaatimuksia.
Koulutusohjelma kestää 15 kuukautta ja sen voi suorittaa oman työn ohella.
Koulutus sisältää ns. psykoterapeuttisten valmiuksien opinnot (näitä opintoja edellytetään mahdolliseen psykoterapeuttikoulutukseen hakeuduttaessa).
Koulutusohjelma toteutetaan monimuoto-opetuksena vaihdellen lähi- ja etäopetusta, itsenäistä opiskelua ja pienryhmätyöskentelyä.
Koulutus koostuu:
- lähiopetuspäivistä (12 kpl), joista neljä kappaletta Helsingissä (vieraileva kansanvälinen kouluttaja, opetus englannin kielellä).
- työskentelystä oppimisalustalla
- pienryhmätapaamisista
- kirjallisuuteen perehtymisestä (pakolliset kirjat suomenkielisiä)
- itsenäisestä asiakastyön harjoittelusta lyhytterapeuttisin menetelmin (100 tuntia, jossa 1 tunti on 45 min)
- loppuraportista
Koulutus kattaa lisäksi Reteaming –valmentajapätevyyden saamiselle edellytyksenä olevan koulutusosan. Ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutusohjelman hyväksytysti suorittaneet voivat halutessaan jatkaa lisäkoulutukseen ja saada seuraavan tason sertifioinnin (Master Solution Focused Practitioner of therapy).
Koulutuspäivät:
Koulutus alkaa maaliskuussa 2022 ja päättyy toukokuussa 2023.
Läsnäoloa vaativat koulutuspäivät ovat
24.-25.3.2022 lähikoulutuspäivät Kälviällä
26.4.2022 etäyhteyksin verkossa
1.6.2022 etäyhteyksin verkossa
29.8.2022 lähikoulutuspäivä Kälviällä
13.-14.10.2022 lähikoulutuspäivät Helsingissä
7.11.2022 etäyhteyksin verkossa
20.1.2023 etäyhteyksin verkossa
xx.3.2023 2 lähikoulutuspäivää Helsingissä (päivät ilmoitetaan myöhemmin)
18.4.2023 etäyhteyksin verkossa
30.-31.5.2023 lähikoulutuspäivät ja koulutuksen päätöspäivät Kälviällä
Lisätietoja
kouluttajat: Koulutuksen opetussisällöstä huolehtii Lyhytterapiainstituutti. Opettajat ovat pitkän koulutuskokemuksen omaavia alansa ammattilaisia, joilla on muun koulutuksensa lisäksi ratkaisukeskeinen vaativan erityistason psykoterapeuttikoulutus.
Lisätietoihin koulutuksen sisällöstä vastaa koulutuksen vastuukouluttaja kouluttajapsykoterapeutti (VET) Maiju Ahola maiju.ahola(at)lti.fi / 09 4362556
HAKEMINEN:
Koulutukseen valitaan opiskelijat hakuajan päättymisen jälkeen. Liitä hakemukseen liitetiedosto, josta löytyy seuraavat tiedot:
1. pohjakoulutus
2. kuvaus tämän hetkisestä työnkuvasta (erityisesti ihmisten kanssa tehtävästä auttamis- ja/tai keskustelutyöstä)
3. muu sosiaali- terveys-, opetus- tai kasvatusalan työkokemus
4. missä/miten aiot suorittaa koulutukseen sisältyvän harjoittelun
5. miten toivot hyödyntäväsi saamaasi koulutusta.
Huom! Hakemusta ei huomioida, jos liitetiedostoon pyydetyt tiedot puuttuvat. Täytä hakemus huolellisesti ja kirjaa liitetiedostoon pyydetyt asiat. Tiedot helpottavat opiskelijavalintoja etkä tule sivuutetuksi puutteellisten hakutietojen takia. Todistuskopioita ei tarvitse toimittaa hakuvaiheessa.
Koulutusmaksu laskutetaan kahdessatoista kuukausierissä ajalla huhtikuu 2022 - huhtikuu 2023.
Kälviän lähipäivillä opisto tarjoaa lounaan. Kansanopistolla voi myös yöpyä edullisesti. Helsingin koulutuspäivien ruokailut, yöpymiset ja matkat jokainen kustantaa itse.
Lisätietoja: info.kansanopisto@kpedu.fi tai koulutuksen käytännön asiat koulutussuunnittelija sari.hiltunen(at)kpedu.fi / 040 8073 512
Laajuus
40 opAjankohta
24.3.2022 -31.5.2023Paikka
KälviäOppilaitos
Keski-Pohjanmaan kansanopistoHinta
2950 €Hakeminen
Hakuaika päättynytinfo.kansanopisto(at)kpedu.fi
Yhteystiedot
Keski-Pohjanmaan kansanopistoKysy koulutuksesta
Puhelin: 040 8085 035
Sähköposti: info.kansanopisto(a)kpedu.fi
Nepalilaissyntyinen Kabita K C, 24, tekee lähihoitajan työtä Koivurinteen palvelukodissa Pietarsaaressa. Tällä hetkellä hän työskentelee intervallihoito-osastolla. Työtehtäviin kuuluu mm. asukkaiden hoivaa ja huolenpitoa sekä toimintakyvyn ja omatoimisuuden edistämistä.
Lue lisääKokkolalainen Olli Ontronen oli jämähtänyt kaupan alalle 11 vuodeksi, vaikka ei kokenutkaan alalla vallitsevan raha ratkaisee -mentaliteetin sopivan hänen luonteelleen. Vuonna 2017 hän päätti vihdoin ryhtyä miettimään uusia mahdollisuuksia työrintamalla, ja hakeutui opiskelemaan lähihoitajaksi.
Lue lisääTerveydenhoitoala tulee tulevaisuudessa kärsimään yhä merkittävämmästä työvoimapulasta, ja siksi kaikki apukädet ovat tarpeen – vaikkapa robotin muoviset sellaiset. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston OnniRobo -hankkeessa työskentelevät hoitotyön opettajat Anssi Pulkkinen, Sonja Pynssi ja Niko Kaukonen sekä IT- ja media-alan opettaja Kirsi Oikarinen saivat hiljattain käydä tutustumassa Örebrossa sijaitsevaan innovaatioasuntoon, jossa esiteltiin uusia apuvälineitä hoitajien työnteon helpottamiseksi.
Lue lisääSanotaan, että sote-alalla työskennellään kutsumusammatissa. 19-vuotiaan lähihoitajaopiskelija Iida Ojan kohdalla väite pitää jokseenkin paikkansa.
Lue lisääKokkolassa Kirkonmäen päiväkodissa työskentelevä Kira Myllykangas kertoo päätyneensä alalle omakohtaisten kokemusten innostamana.
Lue lisääYli kymmenen vuotta kaupan alan töitä tehnyt Marika Andersson-Petäjä allekirjoittaa tutun totuuden, jonka mukaan hoitoala on kutsumusammatti.
Lue lisääViisi vuotta Kokkolassa asunut Bishow Kunwar opiskelee lähihoitajaksi. Nepalista Suomeen muuttanut Kunwar kävi Kokkolaan muutettuaan ensin kielikurssin, jonka jälkeen hän hakeutui sosiaali- ja terveysalalle valmistavaan koulutukseen.
Lue lisääEnsihoidon osaamisalasta valmistunut lähihoitaja Pasi Saari aloitti heti valmistuttuaan työt hoitotason ambulanssissa Pietarsaaressa.– Unelmatyöpaikka, hän toteaa hymyssä suin.
Lue lisääSosiaali- ja terveysala oli viimeisenä Vilhelmiina Kellokosken uratoivelistalla nuorena. Tie veikin hänet Etelä-Suomeen ensin ravintola-alan työhön ja sitten puutarha-alan opintojen jälkeen kukkakauppaan töihin.
Lue lisääPiia Koski-Vähälä Kannuksesta opiskelee aikuisopintoina sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Hän aloitti opinnot syksyllä 2014 ja valmistuu mielenterveyden ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi lokakuussa 2016.
Lue lisääMuut vastaavat koulutukset
HAKUAPUA!
Hakijapalvelut 040 808 5010
hakijapalvelut(a)kpedu.fi
INFO 040 808 5566
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
Närvilänkatu 8, 67100 KOKKOLA
Tiedustelut: info(at)kpedu.fi
Kirjaamo: kirjaamo(at)kpedu.fi
