Ajankohtaista

Valmennuksesta vahvistusta esimiesosaamiseen

19.10.2022 klo 08:49
Kuvassa Apex Automationilta Pekka Kiuru, Matti Pajukangas ja Mika Kangas.

 

Kokkolalaisen automaatiojärjestelmien toimittajan Apex Automationin palveluksessa työskentelee tällä hetkellä 54 henkilöä, joista toistakymmentä toimii esihenkilötehtävissä. Toimitusjohtaja Matti Pajukangas kertoo, että jo aiemmin oli käyty keskusteluja siitä, voisiko Kpedu tukea yrityksen esihenkilöiden työskentelyä koulutuksen avulla, ja kun 3K-hankkeen asiakkuusvastaava Kirsi Palomäki Kpedulta otti yhteyttä tarjoten muun muassa juurikin esihenkilövalmennuksia, tarttui Pajukangas tarjoukseen.

– Meidän esihenkilömme ovat hyvin eri ikäisiä ja eri kokemuspohjalla. Osa on juuri aloittanut esihenkilöuransa, kun taas toisilla sitä on takana jopa 30 vuotta.

Pajukangas kertoo, että valmennuksen painopisteistä keskusteltiin yhdessä Palomäen kanssa, ja kokonaisuus räätälöitiin juuri heille sopivaksi. Noin vuoden verran kestäneeseen valmennuskokonaisuuteen osallistui lopulta koko esihenkilöjoukko. Apex Automationin projektipäällikkö Mika Kangas ja suunnittelupäällikkö Pasi Kiuru kertovat olevansa hyvin tyytyväisiä valmennuksen antiin.

– Saimme koulutusta muun muassa siihen, miten haastavissa tilanteissa voi toimia. Luennoitsijat olivat hyvin asiantuntevia, ja saimme lisäksi aikaan hyviä keskusteluita sellaisista aiheista, joista ei arjessa tule välttämättä juteltua, Kangas kiittelee.

– Tämä kokonaisuus oli hyvin järjestetty, sillä puolen päivän tai päivän mittaisia valmennustilaisuuksia oli silloin tällöin pitkin vuotta, joten työntekoon ei valmennuksen takia aiheutunut häiriöitä. Luennoitsijat toivat oikeita esimerkkejä elämästä, joten kokonaisuuden anti oli erinomainen, Kiuru jatkaa.

Pajukangas toteaa, että esihenkilöillä on oltava hallussaan hyvin moninainen ja laaja osaaminen sisältäen muun muassa johtamistaitoja, ajanhallintaa ja vuorovaikutustaitoja, ja kaikkeen tähän on hyvä saada tukea ja työkaluja.

– Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa on pakko saada päivitystä myös esimiesosaamiseen, ja sitä saimme. Olen jälkikäteen saanut esihenkilöporukalta palautetta, että olipa erinomainen valmennuskokonaisuus, Pajukangas kiittelee.

Lue lisää 3K-hankkeesta osoitteessa: kpedu.fi/3k