Ajankohtaista

Kpedun opiskelijoilla erinomainen menestys Taitaja2022-finaaleissa

20.5.2022 klo 08:49
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston viisihenkinen opiskelijaryhmä menestyi hienosti Porissa 16.5.–19.5. järjestetyissä ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailuissa. 

Kaksi mitalisijoitusta ja kaksi pistesijaa

Sakari Humalajoki ja Jani Simoinen sijoittuivat toiseksi Taitaja2022-finaalitapahtumassa kappaletavara-automaatioparilajissa. Tomi Pulkkinen otti pronssia ajoneuvotekniikkalajissa. Sara Sandberg sijoittui viidenneksi tietojenkäsittelylajissa ja Nestori Niskakangas kuudenneksi metsäkoneen käyttö -lajissa.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus iloitsee viisikon hyvistä suorituksista: ”Kaksi mitalisijoitusta ja kaksi pistesijaa on erinomainen kokonaistulos pieneltä, mutta sitäkin iskukykyisemmältä joukolta. Porin Taitaja2022-finaalitapahtumaan osallistuivat Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat, ja lajien taso oli kauttaaltaan korkeaa luokkaa. Lämmin kiitos opiskelijoillemme heidän hienoista suorituksistaan. Kiitos kuuluu myös heidän opettajavalmentajilleen ja muille viisikon valmennukseen osallistuneille opetushenkilöstön edustajille,” Purontaus toteaa.

Eri lajien finaaleissa nähtiin yli 350 kilpailijaa kilvoittelemassa oman alansa ammattitaidon SM-mitaleista.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista.
                      
Taitaja2023-finaalitapahtuma kilpaillaan Espoossa, järjestäjänä toimii Omnia (Espoon koulutuskuntayhtymä).
                      
Lisätietoja antaa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, 044 725 0101, sirkku.purontaus(a)kpedu.fi.