Ajankohtaista

Kpedulla yhteishaussa yli 700 opiskelupaikkaa

15.2.2021 klo 10:20

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa on tarjolla 703 opiskelupaikkaa 23 eri ammatilliseen perustutkintoon, kun valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina 23.2.2021. Yhteishaussa opiskelupaikkaa voivat hakea keväällä 2021 peruskoulun päättävät tai lukion suorittaneet sekä ilman ammatillista perustutkintoa olevat.

Ammattiin voi Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa opiskella Kokkolan Ammattikampuksella, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa.

Uutta tämän vuoden yhteishaussa on se, että vuoden kestävään ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (Valma), haetaan samanaikaisesti yhteishaun aikaan. Valma on tarkoitettu sellaisille hakijoille, jotka ovat epävarmoja ammatinvalinnastaan tai haluavat korottaa peruskoulun arvosanoja.

Lisäksi uutta on se, että hevosalan koulutus keskittyy Kaustisen toimipaikkaan, kun taas Perhon toimipaikassa alkaa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon tähtäävä koulutus.

Oppivelvollisuuden laajentamiseen liittyen Keski-Pohjanmaan kansanopistossa on mahdollisuus suorittaa oppivelvollisille tarkoitettu kansanopistokoulutus.

Ammatillisiin perustutkinto-opintoihin on mahdollista yhdistää myös lukio-opinnot ja suorittaa ylioppilastutkinto Kokkolassa, Kannuksessa ja Perhossa. Kahden tutkinnon opinnoista kiinnostuneet hakevat yhteishaussa Keski-Pohjanmaan ammattiopistoon. Valitut opiskelijat voivat syksyllä opintojen alkuvaiheessa ilmoittaa kiinnostuksensa lukio-opintoihin. Kiinnostuneille järjestetään lukio-infoja ammatillisten opintojen alkuvaiheessa.

Opintoihin on myös mahdollista yhdistää tavoitteellinen urheilu-ura Keski-Pohjanmaan ammattiopiston UrheiluAmiksessa.

Yhteishaku perustutkinto-opintoihin, Valmaan ja UrheiluAmikseen tapahtuu sähköisesti Opintopolussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa voi hakea enintään viiteen koulutukseen. Haku päättyy tiistaina 23.3. klo 15.00. Tiedot yhteishaun opiskelijavalinnoista julkaistaan aikaisintaan 17.6.2021.  

Kpedu järjestää huhti-toukokuussa soveltuvuuskokeet sosiaali- ja terveysalalla, kasvatus- ja ohjausalalla, turvallisuusalalla sekä maatalousalan eläintenhoitajan osaamisalalla.

 

Lisätietoja antavat:

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opintoasiainpäällikkö Merja Kivelä, 040 808 5161

Kpedun Hakijapalvelut, 040 808 5010

 

Kuvassa Kpedun opiskelijat poseeraavat seinää vasten nojaten.