Ajankohtaista

Kpedun koronainfoa

28.10.2020 klo 14:00

 Perusohjeet

  • Tule oppilaitosympäristöön vain terveenä ja maski päällä.
  • Jos tunnet flunssan oireita, mene thl.fi sivuille ja tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Soiten koronaneuvontapuhelimeen puh. 06 8287499, joka on avoinna klo 8–16
  • Odota testitulosta kotona ja tuloksen jälkeen noudatetaan terveysviranomaisten ohjeita karanteenista. Huom! Asuntolassa asuville alla tarkempi ohjeistus mahdollisen karanteenin varalle.
  • Jos olet epävarma tilanteesta, voit ottaa puhelimella yhteyttä opiskelijaterveydenhoitoon.
  • Käytä maskeja alueen viranomaisen ohjeiden mukaisesti silloin, kun turvavälejä ei voida noudattaa.  Perustutkinto-opiskelijoille on hankittu yksi ns. aloituspaketti maskeja. Jatkossa noudatamme valtakunnallista ohjeistusta, jonka mukaan opiskelijat hankkivat maskit itse. Vähävaraisille Soite jakaa maskeja edelleen. Kokkolassa Aikuissosiaalityön toimisto, iPark, Vaasantie 6C, Kokkola
  • Huolehdi käsihygieniasta tarkasti. Pese käsiäsi ja käytä käsidesiä siirtyessäsi tilasta toiseen, työvälineiden käytön yhteydessä tai kun laitat tai poistat maskin.
  • Muista turvavälit aina, kun se on mahdollista. Pysy välitunneilla oman oppimisympäristön läheisyydessä.
  • Käytä tervettä järkeä myös vapaa-ajanvieton osalta: ei isoja kokoontumisia ja vältä tarpeetonta matkustelua.
  • Asenna puhelimeesi koronavilkku

Miten opetusta toteutetaan korona-aikaan?

Opetusta ja ohjausta toteutetaan hybridimallilla. Osa opiskelee oppilaitosympäristössä, osa työelämässä ja osa etänä. Opiskelija näkee työjärjestyksestään, onko päivä lähi- vai etäpäivä. Tavoitteena on vähentää henkilömäärää kampuksilla. 

Toteutamme työelämässä oppimisen jaksoja kevään tavoin. Myös työpaikoilla noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita sekä työpaikan antamia ohjeita.

Opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuksia ulkomaille/ulkomailta ei toteuteta 5.8.2020–28.2.2021 välisenä aikana.

Ohjeet asuntoloissa asuville

Asuntolassa asuvan on kerrottava soittaessaan koronapuhelimeen tai opiskelijaterveydenhuoltoon, että asuu Kpedun asuntolassa.

Mikäli opiskelija tuntee flunssaoireita: oirearvio netissä ja tarvittaessa yhteys koronapuhelimeen 

A) määräys testiin, siirrytään testiin ohjeen mukaan. Mikäli odotusaikaa, ollaan omassa huoneessa. Otetaan omat tavarat jo mukaan testipaikkaan. Oppilaitokseen, eikä asuntolaan palata. Matkustetaan kotiin odottamaan tulosta. Matkustusohjeet saa koronavastaanotolta.  

B) ei testiä, siirrytään kotiin sairastamaan influenssaa 

Mikäli opiskelija on todettu mahdollisesti altistuneen ja häntä on pyydetty seuraamaan oireita ja oireiden ilmaannuttua herkästi ottamaan yhteyttä koronapuhelimeen -> Opiskelija voi olla normaalisti oppilaitoksessa ja asuntolassa, mutta oman ryhmän kanssa sekä oppilaitoksessa että asuntolassa. Isoja tilaisuuksia vältettävä.  Opiskelija ottaa yhteyttä, mikäli tulee oireita.

Mikäli opiskelija määrätään omakaranteeniin tai tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin esim. lähipiirin sairastumisen vuoksi -> Opiskelija siirtyy kotiin asuntolasta lääkärin ohjeiden mukaisesti. 

Opiskelijan tehtävä Ilmoitus vastuuohjaajalle ja asuntolaohjaajalle tilanteesta.

Vastuuohjaaja/toimialapäällikkö ilmoittaa rehtorille, joka toimii kpedun koronatyöryhmän puheenjohtajana, mikäli opiskelijalla todetaan positiivinen tulos tai on oma karanteenissa/tartuntatautilain mukaisessa karanteenissa.