Ajankohtaista

Tervetuloa uudet ja jatkavat!

4.8.2020 klo 08:55

 

Koronakevään jälkeen on riemullista aloittaa opetus ja ohjaus täällä oppilaitosympäristössä! 

Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat keskiviikkona 5.8. klo 9.00 kutsukirjeessä mainitussa toimipaikassa ja rakennuksessa. Ammattikampuksella aloitus oman alan ympäristössä. Jos etsit paikkaasi, käy infosta kysymässä tarkempaa ohjetta.

Jatkavat aloittavat pääsääntöisesti 10.8., mutta aloitus voi olla hoks:n mukaan myös muu päivä. Katso oma lukujärjestyksesi Wilmasta ja jos siinä on jotain epäselvää, ota yhteys vastuuohjaajaan tai opoon.  

Linja-autoliikenne on 5.8. - 11.8. vielä osittain kesäajassa. 12.8. siirtyvät talviaikatauluihin. 

Matkahuollon sivuilla olevia yhteyksiä Kokkolaan:

Veteli 7.45 – Kaustinen 8.00 – Kokkola 8.45

Pietarsaari 7.00 – Kokkola 7.45 

Pietarsaari 8.00 – Kokkola 8.45

Toholampi 7.20 – Kannus 8.00 – Kokkola 8.50

Kalajoen suunnasta Kokkolaan ajaa tilausliikenne Oulaisten liikenne OY seuraavalla aikataululla:

7:30 Kalajoki linja-autoasema

x Tapion tupa P 

x Hiekkasarkät E

8:05 Himanka kirkko

x Lohtaja th

8:15 Lohtaja (Lassinmäentie I)

8:25 Marinkainen P

8:45 Ammattikampus

x Tarvittaessa Hyvinvointikampus

Muihin toimipaikkoihin kuljetaan eri suunnista linja-autoilla ja junilla. Katso matkahuollon tai vr:n sivuilta aikatauluja. 

 

Tärkeät koronaohjeet lyhyesti, joita jokaisen tulee noudattaa vastuullisesti:

Pääsemme koronakevään jälkeen toteuttamaan opetusta ja ohjausta myös oppilaitosympäristössä. Syksyn aikana on erittäin tärkeää, että jokainen noudattaa toimintaohjeita, joiden tavoitteena on ennaltaehkäistä viruksen leviämistä. 

Opinnot aloitetaan oman alan ympäristössä. Emme järjestä yhteisiä isoja aloitustilaisuuksia. Etenkin jatkavien osalta tavoitteena on toteuttaa myös etäopetuspäiviä ja työelämässä oppimista, jotta oppilaitosympäristössä olisi väljempää.  

Tule oppilatiosympäristöön vain terveenä. Jos olet infektio-oireinen, tee THL.fi sivujen kautta koronan oirearvio ja tarvittaessa ota yhteys Soiten koronaneuvontapuhelimeen puh. 06 8287499, joka on avoinna klo 8-16. Jos sairastut päivän aikana, niin kotiin on lähdettävä välittömästi. Asuntolassa ei saa myöskään olla sairaana.

Opiskelijaterveydenhuollon pisteisiin ei saa tulla infektio-oireisena. Testaa, eristä ja jäljitä toimittava myös meillä. Käsihygienia, yskimisohjeet ja kättelykielto ja turvavälit ovat tärkeimpiä ohjeita viruksen leviämisen kannalta. Jos sairastut, noudata lääkärin ohjeita. Ilmoita sairastumisesta vastuuohjaajalle tai lähiesimiehellä, joka tiedottaa asiasta rehtoria.

Huomiota kiinnitettävä myös kohtaamisiin. Tavoitteena pysyä vain oman ryhmän kanssa tekemisissä ja mahdollisimman vähän lähikontakteja opiskelupäivän aikana. Ruokailut porrastamme 10-13 välille ja ruokailun yhteydessä on erityisen tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja istua mahdollisimman väljästi. 

(Ohjeet jatkuvat kuvan jälkeen)

Ari Maunuksela ja Sirkku Purontaus näyttävät esimerkkiä hyvästä turvavälistä.
Yhtymäjohtaja Ari Maunuksela ja rehtori Sirkku Purontaus näyttävät esimerkkiä hyvästä turvavälistä. 

 

Muista myös:

  • Pese kätesi usein ja huolellisesti oppilaitokseen tullessasi, luokkaan mennessäsi, ennen kuin syöt, wc-käynnin jälkeen tai jos niistät tai yskit. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä käsihuuhdetta.
  • Pyri pitämään vähintään metrin etäisyyttä muihin ihmisiin. Vältä kättelyä ja halaamista.
  • Vältä ylimääräisiä kohtaamisia muiden ryhmien ja ryhmäläisten kanssa.
  • Käytä kertakäyttönenäliinaa, jos yskit tai aivastat. Suojaa suusi ja nenäsi hihalla, jos sinulla ei ole nenäliinaa. Voit halutessasi käyttää suu-nenäsuojusta.
  • Kun käytät yhteisiä laitteita (esim tietokone) pyyhi desinfiointiaineella (Desbright) ja kertakäyttöpyyhkeellä. Ko. aineita ei saa viedä pois luokista. Joillakin laitteilla hanskojen käyttö on suositeltavaa.
  • Selvitämme ja seuraamme suojamaskien/pleksien käytön ohjeistusta ja hankintaa
  • Lääkäri määrittää riskiryhmäläiset ja vain oma hoitava lääkäri voi antaa ohjeet etäopetukseen siirtymisestä. 
  • Oman oppimisympäristön ja alan tarkempia ohjeita saat opettajiltasi.

 

Työelämässä oppiminen:

Jatkamme kevään tavoin työelämässä oppimisen jaksoja. Myös työpaikoilla noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita sekä työpaikan antamia ohjeita.

Vapaa-aika:

Tulevan syksyn aikana on vastuullista pohtia myös vapaa-ajalla tapahtuvia kohtaamisia ja tekemisiä. Muista hygieniaohjeet myös vapaa-ajalla. Se on kansalaisvastuuta!

KV-jaksot:

Kv-jaksojen osalta emme tee vielä suunnitelmia. Seuraamme tilannetta ja yleisiä ohjeistuksia. Tiedotamme, kun kv-jaksojen suunnittelun voi aloittaa. Emme myöskään vielä sovi meille tulevien opiskelijoiden tai henkilöstön liikkuvuusjaksoja.

Ruokailuun liittyvät ohjeet:

Opiskelijaravintolat palvelevat 5.8. alkaen ja henkilöstön ruokailu mahdollistuu 3.8. alkaen. Porrastamme ruokailuaikoja klo 10 – 13 välille, jotta ravintolasaleissa olisi riittävä väljyys ja itsepalvelubuffettia ehditään hoitaa riittävästi. Aamupuurotarjoilu aloitetaan 12.8. alkaen.

Pese kädet huolellisesti ravintolasaliin tullessasi ja käytä käsidesiä. Pidä turvaväliä jonottaessasi ja ottaessasi ruokaa. Jätä riittävä väli vieressä olevan ruokailijaan. 

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden kahvilat palvelevat normaalisti. Suosittelemme take away -tuotteita ja -kahvia sekä lähimaksua.

Aamupuuroa on tarjolla ennen opetustuntien alkua opiskelijoille 12.8. alkaen, jolloin linja-aikataulut toimivat normaalisti. 

Seuraamme koronavirustilannetta päivittäin. Toimimme ja päivitämme ohjeita maan hallituksen, aluehallintoviranomaisten ja terveysviranomaisten antamien ohjeistuksen mukaisesti. 

PS Uusi opiskelijan opas on julkaistu. Sieltä löydät vastauksia käytännön asioihin tarkemmin ja se jaetaan uusille aloittaville ihan printtiversiona. 

Intoa opiskeluun! Rakennat omaa ura- ja elämänpolkua! Olemme siinä tukenasi! 

Terveisin

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus