Ajankohtaista

Kpedu järjestää kaksi Taitaja2020-semifinaalia: hiusmuotoilu- ja yrittäjyyslajissa 28.1. ja 29.1. – mukana myös Kpedun opiskelijoita

23.1.2020 klo 16:18

Ammattitaidon SM-kilpailut Taitaja on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista.

 

Semifinaaleissa mukana 1.461 opiskelijaa

 

Taitaja2020-semifinaalit, joihin osallistuu yhteensä 1.461 ammattiin opiskelevaa nuorta, järjestetään 27.1. – 31.1. eri puolilla Suomea.

 

Kpedu järjestää kahden kilpailulajin semifinaalin

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää hiusmuotoilulajin semifinaalin Kokkolan Hyvinvointikampuksella 28.1. ja yrittäjyyslajin semifinaalin Kokkolan Ammattikampuksella 29.1.

 

Hiusmuotoilulajin semifinaali 28.1. – mukana myös kaksi Kpedun opiskelijaa

 

Hiusmuotoilulajin semifinaaliin osallistuu 12 opiskelijaa eri puolilta Suomea. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijoista mukana ovat Laura Dahlgren ja Amanda Nilsson.

 

Semifinaalitehtävä on kaksiosainen, jossa kilpailija osoittaa taitonsa parturin ja kampaajan ammattitaidoista. Kilpailutyöt tehdään mallikuvan mukaisina ja mallityöt julkaistaan vasta kilpailupäivänä.

 

Toinen hiusmuotoilulajin semifinaali kisataan samanaikaisesti Riihimäellä. Kahteen semifinaaliin osallistuu yhteensä 37 opiskelijaa.

 

Kolme Kpedun ja viisi Hyria Koulutus Oy:n semifinaalin parasta kisaavat hiusmuotoilulajin suomenmestaruudesta Taitaja2020-finaalitapahtumassa toukokuussa Jyväskylässä.

 

Yrittäjyyslajin semifinaali 29.1. – mukana myös kaksi Kpedun joukkuetta

 

Yrittäjyyslajin, joka on parikilpailu, semifinaalissa on mukana kahdeksan kaksihenkistä joukkuetta. Kpedun kahteen joukkueeseen kuuluvat Jenita Tilvis ja Aino Pollari sekä Linus Sandström ja Niklas Svärd.

 

Yrittäjyyslajin kilpailutehtävät on jaettu kuuteen eri moduuliin: joukkueen osaaminen, osaamisen tuotteistaminen, mallin BMC rakentaminen, mallin testaaminen ja BMC versio 2:en rakentaminen, kestävä kehitys liiketoiminnassa ja esitys.

 

Kilpailijaparit ovat voineet valmistautua semifinaalitehtävään tutustumalla Business Model Canvas -malliin ja sen käyttöön liiketoimintaa suunniteltaessa.  Kilpailutehtävään liittyen on myös hyödyllistä tutustua YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Agenda 2030).

 

Yrittäjyyslajissa on kahdeksan semifinaalia, joihin osallistuu yhteensä 138 opiskelijaa. Kustakin semifinaalista paras kaksijäseninen joukkue pääsee finaaliin.

 

Taitaja2020-finaalit Jyväskylässä toukokuussa

 

Yhteensä 22 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa osallistuu eri puolilla Suomea käytäviin semifinaaleihin.

 

Eri lajien semifinaaleista noin 400 ammattiin opiskelevaa selviää Taitaja2020-finaalitapahtumaan Jyväskylään kamppailemaan 11.5. – 14.5. ammattitaidon suomenmestaruuksista 43 eri lajissa ja kolmessa näytöslajissa.