Ajankohtaista

Neljä Kpedun opiskelijaa lähdössä kamppailemaan mitaleista Taitaja2018-finaaleihin

9.5.2018 klo 13:48
IMG_2225

Suomen parhaat ammattinsa huippuosaajat ottavat mittaa toisistaan ammattitaidon SM-kilpauljen Tampereen Taitaja2018-finaalitapahtumassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.5.–17.5. 

Jenny Hangasmaa kilpailee vaatteenvalmistuksen, Markus Torppa verkkosivujen tuottaminen -lajin, Matias Kangastie automaatioasennuksen ja Kalle Penttilä ilmastointiasennuksen finaalissa.

Finalistit kertoivat tiedostustilaisuudessa 9.5. lähtevänsä kilpailuun hyvällä mielellä ja omaan tekemiseen keskittyen. Liikoja paineita ei kukaan aio ottaa, vaikka menestystä lähdetäänkin hakemaan.

- Lähden kisaan sillä ajatuksella, että menen ja teen parhaani. Kisassa on parasta keskittyä omaan tekemiseen ja unohtaa kaikenlainen turha hermoilu, toteaa jo toista kertaa finaalissa kilpaileva Kangastie.

Kevään aikana finalistit ovat harjoitelleet valmentajiensa ohjauksessa. Tärkeää käytännön harjoitusta on saatu myös työssäoppimisjaksoilla alan yrityksissä. Valmentautumiseen on kuulunut mm. aikaisempien vuosien kisatehtävien läpikäynti. Reilut 1 400 nuorta kisasi eri lajien valtakunnallisissa semifinaaleissa tammi- ja helmikuussa, joten jo finaaleihin selviytyminen on erinomainen suoritus. 

- Nämä nuoret ovat lahjakkaita, rohkeita ja jo nyt alansa huippuosaajia. Olen tosi ylpeä saadessani jälleen lähettää matkaan näin hienoja nuoria osaajia, iloitsee rehtori Sirkku Purontaus.

Pää kylmänä kohti menestystä

Finaalilajeissa nuoret kilpailevat oman ammattialansa todellista työelämää vastaavissa tehtävissä ja olosuhteissa. Kilpailutehtävät ovat vähintään opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa. Kunkin lajin tuomaristo muodostuu ammatillisen koulutuksen, työnantajan ja työntekijän edustajista. 

Markus Torpan valmennuksesta vastaa lehtori Mirka Rajaniemi, Jenny Hangasmaan lehtori Sisko Peura, Kalle Penttilän lehtori Kimmo Nykänen ja Matias Kangastien opettaja Kari Kalliokoski.  

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opettajista Tampereen Taitaja2018-finaalitapahtumaan lähtevät myös lehtorit Ari Lähetkangas ja Juhani Kuivaniemi, jotka toimivat tuomareina tietojenkäsittelylajissa.

- Kilpailussa tärkeintä on pitää pää kylmänä ja keskittyä olennaiseen. Toinen kilpailupäivä tulee olemaan kaikkein raskain, ja silloin tulee piste-eroja. Ei voi liikaa korostaa, kuinka tärkeää kilpailijan on pitää itsestään huolta syömällä, juomalla ja nukkumalla. Silloin kilpailusuoritus pysyy kasassa, kun tuntee jaksavansa, evästää jo 16. kertaa tuomaroiva Kuivaniemi.

Vuoden suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen tapahtuma

Suomen suurin ja merkittävin vuosittainen ammatillisen koulutuksen Taitaja-tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia ammatillisen koulutuksen opiskelijoita ja asiantuntijoita sekä kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Taitaja-finaali kokoaa Tampereelle yli 400 nuorta kilpailemaan ammattitaidon suomenmestaruuksista kolmen tiiviin kisapäivän ajaksi. Varsinaisia kilpailulajeja on 45.  

Tähän suurtapahtumaan odotetaan saapuvan arviolta 52 000 kävijää. Tapahtuman slogan on Taidolla tulevaisuuteen. Tapahtuman suojelijana toimii Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Järjestelyistä vastaa oppilaitosryhmä, jossa ovat mukana Tredu, Sasky, Ahlman, Kiipula, Tavastia, VAAO ja Voionmaa.

Taitaja-tapahtuman taustaorganisaationa ja kehittäjänä toimii Skills Finland ry, jossa keskeisinä toimijoina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset opetusalan järjestöt ja työmarkkinajärjestöt.  

Taitaja2018-tapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta www.taitaja2018.fi.

Lisätietoja antaa:
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, 044 7250 101