Ajankohtaista

Kansanedustajat vierailevat ammattiopistossa 12.3.2018

8.3.2018 klo 11:36
Alueen kansanedustajista koostuva vierailijaryhmä tutustuu Keski-Pohjanmaan ammattiopiston oppimisympäristöihin ja uudistuneeseen ammatilliseen koulutukseen Kokkolan Ammattikampuksella maanantaina 12.3. klo 8.45 - 11.45.

Kpedun opiskelijayhdistys KeKo ry:n puheenjohtaja Eemeli Valli ja yhdistyksen hallituksen edustajat sekä Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharju ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus esittelevät kansanedustajajoukolle Keski-Pohjanmaan ammattiopiston monialaista koulutusta Kokkolan Ammattikampuksen Närvilänkadulla ja Talonpojankadulla sijaitsevissa oppimisympäristöissä. 

Kansanedustajat pääsevät tutustumaan eri opintoalojen koulutukseen ja seuraamaan myös opetusta. Kansanedustajat saavat myös mahdollisuuden opiskelijoiden ohjauksessa testata taitojaan muun muassa luonnonvara-alalla, auto- ja kuljetusalalla sekä elintarvikealalla.

Ennen kiertokäynnin alkamista kansanedustajat keskustelevat aamukahvin lomassa Kpedun opiskelijayhdistys KeKo ry:n hallituksen edustajien ja Kpedun ylimmän johdon kanssa vuodenvaihteessa voimaan tulleesta ammatillisen koulutuksen reformista sekä sen käytännön toteutuksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopiston koulutyöarjessa.

Kansanedustajien vierailu Kpeduun sisältyy yhtenä alueellisena tilaisuutena koulutuksen järjestäjien, oppilaitosten ja opiskelijakuntien kanssa yhdessä toteuttamaan #Kansanedustajatamiksissa-kampanjaan. 

Tämän valtakunnallisen kampanjan tavoitteena on lisätä yhteiskunnallisten päättäjien tietämystä ammatillisesta koulutuksesta ja sen ajankohtaisesta tilanteesta. 

Kampanjan toteutuksesta vastaavat Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry ja Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry.

#kansanedustajatamiksissa-kampanjan myötä SAKKI, OSKU ja AMKE haluavat kertoa päätöksentekijöille muun muassa seuraavaa:
- Suomalainen ammatillinen koulutus on maailman parasta ja tuottaa Suomen työelämälle välttämätöntä osaamista, mutta koulutuksen resurssit on turvattava myös jatkossa.
- Ammatillisen koulutuksen reformi antaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää ammatillista koulutusta joustavaan ja osaamisperusteiseen suuntaan, kunhan tälle kehitykselle turvataan valtiovallan toimesta tarvittavat resurssit.
- Ammatillisen koulutuksen opintopolkujen yksilöllistyessä on varmistettava myös opiskelijoiden osallisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi.