Ajankohtaista

Ammattiopistolta lahjoitus Torkinmäen lähiliikuntapaikkaan

23.11.2017 klo 15:26

varastorakennus torkinmaki

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa on rakennettu oppilastyönä varastorakennus, joka lahjoitettiin Kokkolan kaupungille Torkinmäen lähiliikuntapaikkaan.

Varastorakennus luovutettiin Torkinmäen lähiliikuntapaikan käyttöön torstaina 23. marraskuuta. Rakennuksen vastaanottivat kaupungin suunnitteluhortonomi Sini Sangi, puisto- ja liikuntapaikkojen työpäällikkö Terho Lindberg ja Torkinmäen koulun rehtori Johanna Elo.

- Olemme erittäin iloisia tästä lahjoituksesta. Varasto tulee todella tarpeeseen, iloitsivat Sangi ja Lindberg.

- Torkinmäen koulua varasto helpottaa kovasti. Tulevaisuudessa pidämme liikuntatunteja tässä puistossa, ja nyt meillä on paikka, jossa säilyttää liikuntavälineitä, jatkaa rehtori Elo. 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rakennusalan opiskelijat ovat valmistaneet rakennuksen osana opintojaan. Rakennus on tehty alusta asti itse, opettajien ohjaamana.

Varastorakennuksen lahjoitus on osa Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä käynnissä olevaa Sata tekoa -kampanjaa.

- Ideana on, että Suomen juhlavuoden kunniaksi koulutusalat saavat tehdä vapaavalintaisia hyviä tekoja opiskelijaryhmien kanssa. Idea tähän lahjoitukseen tuli rakennusalalta, kertoo ammattiopiston rakennusalojen toimialapäällikkö Tom Bjon.

Varastorakennus tehtiin kaupungin toiveiden mukaiseksi, ja esimerkiksi väri noudattelee Torkinmäen lähiliikuntapaikan muuta väritystä. Maalaustyön suorittivat pintakäsittelyalan opiskelijat ja logistiikka-ala kuljetti rakennuksen lopulliselle paikalle. Rakennuksen seinään kiinnitettävän laatan tekivät metallialan opiskelijat.

- Tämä oli meille mieleinen ja hyödyllinen projekti. Toivomme, että rakennuksesta on mahdollisimman paljon hyötyä Kokkolan kaupungille ja muille sitä käyttäville, Bjon sanoo.