Ajankohtaista

Kpedun uusi valtuusto kokoontui - Tapani Hankaniemi valtuuston ja Mari Kerola hallituksen puheenjohtaja kaudella 2017-2021

22.9.2017 klo 10:24
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän uusi valtuustokausi 2017–2021 alkoi virallisesti 21.9., kun uusi 47-jäseninen yhtymävaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran Kokkolan Ammattikampuksen auditoriossa.

Järjestäytymiskokouksessaan valtuusto valitsi keskuudestaan puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Valtuutetut valitsivat myös uuden 11-jäsenisen hallituksen ja viisijäsenisen tarkastuslautakunnan jäsenet.
 

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Tapani Hankaniemi Kokkolasta, hallituksen puheenjohtajaksi Mari Kerola Kannuksesta ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi Veijo Porkola Toholammilta. Valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Kirsi Panula Kokkolasta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Kim Yli-Pelkola Pietarsaaresta.

Valtuusto ja hallitus uudistuivat merkittävästi


Edelliseen valtuustokauteen 2013–2017 verrattuna Kpedun valtuuston ja hallituksen kokoonpanot uudistuivat merkittävästi, sillä 30 uutta valtuuston ja yhdeksän uutta hallituksen varsinaista jäsentä aloittaa luottamushenkilötyönsä.

Kpedussa ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenkuntien valitsemista edustajista koostuva 47-jäseninen yhtymävaltuusto. Yhtymävaltuuston puheenjohtajisto osallistuu yhtymähallituksen kokouksiin läsnäolo- ja puheoikeudella.

Yhtymähallitus vastaa koulutusyhtymän käytännön päätöksenteosta ja sen koordinoinnista sekä yhtymävaltuuston käsittelemien asioiden valmistelusta ja täytäntöönpanosta. Yhtymähallituksen tehtäviin kuuluu myös muun muassa johtaa Kpedun koulutus-, kehittämis- ja projektitoimintaa.

Kpedun tärkeimpien toimielinten eli valtuuston, hallituksen ja tarkastuslautakunnan jäsenet määräytyvät viime kunnallisvaalien tulosten perusteella muodostuneiden poliittisten voimasuhteiden mukaisesti edustaen eri jäsenkuntia ja koulutusyhtymän toiminta-aluetta. 

Mari kerola astuu timo virolaisen saappaisiin


Yhtymähallituksen puheenjohtajaksi valittiin Mari Kerola Kannuksesta. Kerola seuraa luottamustehtävässään yli 12 vuotta yhtäjaksoisesti hallituksen puheenjohtajana toiminutta Timo Virolaista Kokkolasta. Virolainen jatkaa uudellakin valtuustokaudella luottamushenkilönä toimien tarkastuslautakunnan varsinaisena jäsenenä.

Uuden 11-jäsenisen hallituksen muut varsinaiset jäsenet valtuustokaudella 2017–2021 ovat Rainer Smedman Kokkolasta (hallituksen varapuheenjohtaja), Jarmo Rasmus Kokkolasta, Jouni Koskinen Kaustiselta, Jarkko Sivula Perhosta, Mervi Rantala Pietarsaaresta, Sari Pekkarinen Kokkolasta, Mauri Peltokangas Kaustiselta, Salla Klemola Kokkolasta, Peter Björkroth Kokkolasta ja Sirpa Suonperä Kokkolasta.

Kaksi heistä – Rasmus ja Koskinen – istui myös edellisessä Kpedun hallituksessa, joten hallituksenkin kokoonpano uusiutui huomattavasti.
 

myös Tarkastuslautakunta valittiin


Uudet valtuutetut valitsivat myös uuden tarkastuslautakunnan, jonka puheenjohtajaksi valittiin Veijo Porkola Toholammilta. Tarkastuslautakunnan muut varsinaiset jäsenet ovat Timo Virolainen Kokkolasta, Maarit Hotakainen Halsualta, Eija Pahkala Kalajoelta ja Lasse Lehtinen Kannuksesta.

Tarkastuslautakunta vastaa Kpedun hallinnon ja talouden tarkastuksesta sekä seuraa toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista.

Valtuustokauden alkuvaiheen haasteita: talousarvion hyväksyminen ja ammatillisen koulutuksen reformiin valmistautuminen


Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharju toivotti alkaneen valtuustokauden luottamushenkilöt tervetulleeksi aloittamaan yhteistä työsarkaa. Ajankohtaiskatsauksessaan yhtymäjohtaja Sadeharju sekä talous- ja hallintojohtaja Jukka Penttinen kertoivat valtakunnallisesta ammatillisen koulutuksen reformista, koulutusyhtymän organisaation uudistamisesta sekä talouden viime vuosien kehittymisestä ja tulevista näkymistä. Sadeharju kehotti uusia luottamushenkilöitä tuomaan rohkeasti julki tuoreita ja innovatiivisia kehittämisideoita. 

Sadeharjun mukaan luvassa on työntäyteinen syksy myös uusille luottamushenkilöille. Kpedun talousarvioesityksen hyväksymisen ohella kokousasialistaa hallitsee ensi vuoden alussa voimaan astuva ammatillisen koulutuksen reformilainsäädäntö.

– Kpedussa on täydessä käynnissä reformiin valmistautumistyö, jonka vaikutukset heijastuvat luonnollisesti myös Kpedun tärkeimpien toimielinten kokousagendoille, Sadeharju toteaa.

Yhtymävaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 2.11. Kannuksessa. 

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä on 14 pohjalaisen kunnan omistama laaja-alainen ammatillisen koulutuksen koulutus- ja kehittämisorganisaatio. Ensi vuonna Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus yhdistyvät yhdeksi ammatillisen koulutuksen tulosalueeksi, joka järjestää koulutusta nuorille ja aikuisille kuudessa eri toimipaikassa. Opiskelijoiden kokonaismäärä on noin 4 000. Henkilöstöä Kpedussa on yhteensä noin 430. 


Lisätietoja antaa:
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharju, 044 725 0080, liisa.sadeharju@kpedu.fi