Ajankohtaista

Kpedu toteuttaa ainutlaatuisen hoivamaatilakokeilun Kannuksessa

20.9.2017 klo 15:47
Kpedun Kannuksen toimipaikassa toteutetaan ainutlaatuinen poikkitieteellinen Green Care hoivamaatila -pilotti 25.9.-6.10.2017. Kahden viikon mittaisella opintojaksolla Keski-Pohjanmaan Kansanopiston erityisryhmä Virtasiin kuuluvat kuusi opiskelijaa saavat tutustua Kannuksessa maaseutuelämään.

Virtaset pääsevät osallistumaan pieniin maatilatöihin, kuten vasikoiden ja lampaiden hoitamiseen, ruokkimiseen ja karsinoiden siivoamiseen sekä maatalouskoneiden huolto- ja korjaustöihin. Lisäksi tutustutaan kanien, marsujen ja kilpikonnien hoitoon ja elämään. Opas- ja virkakoirien kanssa tehdään toiminnallisia harjoituksia ja jokaisella on ”oma” koira hoidettavana. Lisäksi luvassa on retkipäivä pesäkiville, ja yksi iltapäivä vietetään Suomi 100 -hengessä istuttamalla oppilaitoksen metsäpalstalle sata suomalaista koivua. Virtasia ohjaavat sosiaali- ja terveysalan sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat. Maatilan oppimisympäristö on maatalousalan opiskelijoiden valmistelema.

Opiskelijat ovat olleet alusta asti mukana hoivamaatilakokeilun suunnittelussa, joka aloitettiin keväällä 2017. Nyt toteutettavan kokeilun tavoitteena on lisätä hoivamaatilakonseptin tunnettuutta. Opiskelijoiden näkökulmasta kyseessä on hieno tilaisuus selvittää, mitä hoivamaatilakonsepti vaatii maatilalta sekä toteuttajilta. Opiskelijat saavat sisällytettyä pilotin osaksi opintojaan.

Kokeilusta odotetaan hyviä tuloksia, jolloin konsepti on laajennettavissa jopa 26 paikkakunnalle Suomessa.


Lisätietoja:

Toimialapäällikkö Hanna-Mari Laitala
044 725 0682