Ajankohtaista

Menestystä Taitajissa - yksi kulta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia

19.5.2017 klo 09:50

Sini KiviojaKeski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijat menestyivät hyvin Ammattitaidon SM-kilpailujen finaaleissa; kotiintuomisina oli viisi mitalia, joista yksi kulta, kaksi
hopeaa ja kaksi pronssia. Kuvassa laboranttilajin suomenmestari Sini Kivioja.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijat menestyivät mainiosti Helsingissä 15.5.-18.5. käydyssä Taitaja2017-finaalitapahtumassa. Messukeskuksessa kisasivat Suomen parhaat ammattinsa huippuosaajat.

Yksi kulta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia

Sini Kivioja voitti ammattitaidon Suomenmestaruuden laboranttilajissa.

Hopeamitalin saivat Valtteri Hakala kuljetuslogistiikka- ja Ilona Jahkola eläintenhoitolajissa.

Pronssimitalin nappasivat Markus Poutanen tietojenkäsittely- ja Selina Saimala eläintenhoitolajissa.

Yhdeksän pistesijaa eri lajien finaaleissa

Noin 1.600 nuorta pääsi Taitaja2017-semifinaalivaiheeseen, joten jo finaaliin selviytyminen on erinomainen suoritus. Ammattiopiston opiskelijat saavuttivat yhteensä yhdeksän pistesijaa eri lajien finaaleissa.

Jonas Händelin sijoittui verkkosivujen tuottaminen -lajissa neljänneksi ja Jani Haasala laboranttilajissa jaetulle neljännelle sijalle.

Viidennen sijan nappasivat Iina Leponiemi hevostenhoito- ja Matias Kangastie automaatioasennuslajissa. Miika Lauri tuli autonasennuslajissa jaetulle viidennelle sijalle. Sampo Aho ja Topias Pajukangas olivat mekatroniikka-parilajissa viidensiä.

Ossi Pöyhtäri tuli sähköasennuslajissa kuudenneksi. Helinä Hiltula oli huonekalupuuseppälajissa seitsemäs. Johannes Karppinen sijoittui asiakaspalvelu ja myynti -lajissa kahdeksanneksi.

Johan Händelin valmistautui MM-kisoihin

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelija Johan Händelin lähtee lokakuussa Abu Dhabiin kisaamaan maailmanmestauudesta tietojenkäsittely/IT Software Solutions for Business -lajissa. Messukeskuksen kisa toimi hänelle siten valmistautumisena syksyn WorldSkills-kisoihin.

Kaikki muut opiskelevat Kokkolan Ammattikampuksella paitsi Jahkola ja Saimala, jotka opiskelevat Kannuksen sekä Leponiemi, joka opiskelee Perhon toimipaikassa. Kannuksen eläintenhoitolajin kaksikko menestyi siis mainiosti saavuttamalla kaksi mitalia eli hopean ja pronssin.

Finaalilajeissa nuoret kilpailivat oman ammattialansa todellista työelämää vastaavissa tehtävissä ja olosuhteissa. Kilpailutehtävät olivat opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa.

Taitaja on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, joka kokosi Helsinkiin noin 600 kilpailijaa kilpailemaan suomenmestaruuksista kolmen tiiviin päivän aikana.

Tänä vuonna Taitaja oli myös Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma, jossa vieraili kaikkien aikojen ennätysmäärä eli 98.000 kävijää.

Lisätietoja  antaa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, 044 725 0101, sirkku.purontaus@kpedu.fi.