Ajankohtaista

Yrittäjät ja Kpedun oppisopimustoimisto yhdistivät voimansa

24.3.2016 klo 12:41

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ja Kpedu:n oppisopimustoimisto järjestivät yrittäjien aamupalaitilaisuudet maanantaina 14.3. Yritystalo Evaldissa Kokkolassa ja 17.3. Kansanlääkintäkeskuksessa Kaustisella.

 Oppisopimustoimiston ja yhteistyökumppaneiden aamiainen Kokkolassa

Tilaisuuksien tarkoituksena oli esitellä oppisopimuksen tarjoamia mahdollisuuksia yrittäjille esimerkiksi nuorten koulutusmuotona. Oppisopimustoimiston ja Yrittäjien yhteinen tavoite on löytää piilo- ja kapea-alaisia työpaikkoja alle 25-vuotiaille nuorille, joilla ei vielä ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa.

Irmeli Hartikainen Cleaning Design

- Esimerkiksi yrittäjäperheen lapselle tai tutulle nuorelle voisi tässä olla hyvä mahdollisuus. Miksei tietysti kenelle vaan oppisopimusopiskelusta kiinnostuneelle nuorelle, toteaa Kpedu:n oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo.

 

Molemmissa tilaisuuksissa oli paikalla yrittäjiä kertomassa omasta opiskelustaan oppisopimuksella.

Yrittäjä Kati Nyman (Katin MP Pilates)  opiskeli yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon ja valmistui viime syksynä.

- Koulutus antoi valtavasti. Erityisesti verkostoituminen ja sen tuoma pääoma kasvoi, Nyman kertoo kaksi vuotta kestäneistä opinnoistaan.

Myös Kaustisella puhunut Irmeli Hartikainen puhdistuspalvelu Cleaning Designistä liputti oppisopimusopiskelun puolesta. Hänen yrityksensä on kouluttanut useita henkilöitä puhdistuspalvelualan tutkintoihin oppisopimuksella.

- Koulutuksen tuoma osaaminen on tässä työssä korvaamatonta, sanoo Hartikainen, joka opiskeli itsekin juuri yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon oppisopimuksella.

 

Aamupalatilaisuudet Kokkolassa ja Kaustisella järjesti OPPISOPIMUSMYLLY – VETTÄ MYLLYYN hanke. 
Lue täältä lisää hankkeesta >>