Ajankohtaista

Ollikkalan laajennus Kpedun Kannuksen toimipaikassa harjakorkeudessa

15.3.2016 klo 09:31

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Kannuksen toimipaikan päärakennus on harjakorkeudessa. Ollikkalan remontissa on saneerattu 1500 neliötä luokkahuone- ja kerrossiipeä ja rakennettu uutta kerrosalaa 77 neliötä.

 

Ollikkala valmistui vuonna 1963 ja kokonaisuudessaan se on 3325 neliötä. Päärakennuksessa sijaitsevat asuntolan lisäksi toimipaikan hallinto, ruokala sekä luokkatiloja. Kellarikerroksessa on rakennuksen tekniset tilat ja kiinteistöhuollon varasto.

- Ollikkala on perinteinen 60-luvun rakennus ja sen tilat olivat tulleet käyttöikänsä päähän, kertoo projektipäällikkö Veli-Matti Isoaho.

Laajennus ja remontti käynnistettiin syksyllä 2015 ja Isoaho lupaa, että tilat ovat valmiina juhannuksena 2016.

Ollikkalan keittiösiipi on remontoitu edellisen kerran vuonna 1992. Piha-alueen sadevesiviemäröintejä ja salaojia on uusittu viimeksi vuonna 2003 asuntolasiiven peruskorjauksen yhteydessä.

 

Remontti Ollikkalassa ei rajoitu vain rakennuksen sisälle, vaan samalla on uusittu ilmanvaihtojärjestelmät ja ulkoseinien pinnat sekä katto. Päärakennuksen remontoinnin myötä myös muut Kannuksen toimipaikan tilat ovat saaneet uutta tekniikkaa.

- Ollikkala on solmukohta uusille taloteknisille järjestelmille. Esimerkiksi käyttövesijärjestelmä ja erilaiset turvatekniset ratkaisut on tehty nyt samalla muihinkin rakennuksiin, Isoaho kertoo.

Isoaho pitää erityisen hyvänä yhteistyötä konsulttiyrityksen kanssa. Rakennuksen fysiikka on tullut tutuksi.

- Tiloissa on erityisesti huomioitu kosteuskäyttäytyminen.

Hankkeen pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy ja pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Nivat & Forss Oy.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Veli-Matti Isoaho p. 044 725 0022