Ajankohtaista

Ylijäämämateriaalista työstetään laukkuja ja muita tuotteita kansainvälisen tekstiilialan opiskelijaryhmän voimin

22.2.2016 klo 14:23
Talvella 2015 alkanut Erasmus+ -projekti on vienyt Kokkolassa tekstiili- ja vaatetusalan perustutkintoa opiskelevia nuoria Turkkiin, Portugaliin ja Latviaan. Nyt yhteistyökoulut saapuvat Suomeen 21.-27.2. ja vielä on tulossa matka Italiaan toukokuussa.

Kierrätysteemainen ”Recycle, reuse, remind”-projekti käynnistyi tammikuussa 2015, kun väki viidestä tekstiilialan koulutuksesta ympäri Eurooppaa kokoontuivat Turkkiin työstämään vaateteollisuuden ylijäämämateriaalista jerseystä uusia tuotteita.
- Portugalissa materiaalina oli korkki, Latviassa neopreeni ja nyt käytämme Best-Hallilta ylijäävää muovia, kertoo Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tekstiilialan opettaja Tarja Slotte.
Slotte uskoo muovista syntyvän esimerkiksi laukkuja ja vöitä sekä somisteita trikooseen. Ideoita riittää, kunhan alkuun päästään.
Suomeen tulevan ryhmä koostuu 16 opettajasta ja 28 oppilaasta.
Opiskelijat tekevät töitään Kokkolassa vierailunsa aikana workshopeissa, mutta ehtivät myös tutustumaan lähiseutujen kierrätysalan yrityksiin, esimerkiksi Ekoroskiin ja Kokkotyö-säätiöön.
Projektin loppunäyttely tulee esille Italiaan, Modenan kaupungintalolle, jossa kaikkien maiden workshoppien tulokset esitellään.

Näyttely workshoppien Kokkolassa syntyneistä tuotteista ja jäähyväisjuhla Ammattikampuksella torstaina 25.2. klo 18-20.

Lisätietoja:
Lehtori Tarja Slotte p. 044 7250 182