Ajankohtaista

Hotelli- ja ravintola-alan lehtorille Vesa Saariselle kultaiset keittiömestareiden ammattikunnan Cordon Bleu d`Or -käädyt

9.2.2016 klo 12:42

Vesa Saarinen
Saarinen sijoittui kolmen parhaan joukkoon ravintola-alan PRO-opettajasarjassa

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston hotelli- ja ravintola-alan lehtorille Vesa Saariselle on myönnetty kultaiset Cordon Bleu d`Or -käädyt. Saarinen sai ammattikunnan tunnukset Rovaniemellä 5.2. – 7.2. järjestettyjen Suomen Keittiömestareiden valtakunnallisten liittopäivien yhteydessä.

Vesa Saarinen on työskennellyt Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa ravintolakokki-opiskelijoiden opettajana 14 vuotta. Saarinen tuli suoraan työelämästä ilman pedagogista koulutusta. Sen sijaan hänellä oli monipuolinen työkokemus ollen siten vahva käytännön osaaja. Opettajana olleessaan Saarinen on kehittänyt systemaattisesti omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan. Hän on suorittanut työnsä ohessa restonomin AMK-tutkinnon, ammatillisen opettajan ja viimeksi restonomin ylemmän AMK-tutkinnon. Saarinen on osallistunut aktiivisesti myös ulkomaisille työelämäjaksoille. Opettajana hänen laadulliset tavoitteensa ovat korkealla myös opiskelijoiden osaamisen kehittämistyössä. Saarinen tunnetaan laajalti hotelli-ravintola- ja cateringalan ammatillisen koulutuksen sekä Suomen keittiömestareiden joukossa.

Kultaiset käädyt ja siniseen nauhaan ketjulla kultainen laatta on Suomessa keittiöalan ammattilaiselle, keittiömestarille, myönnettävä ammatillinen tunnus, jonka arvostusta nostaa nimenomaan se, että ne voi saada ainoastaan alan ammattilainen aktiivisesta toiminnasta keittiömestariyhdistyksessä ja luonnollisesti myös oman ammattinsa edistämisestä. Suomen Keittiömestarit ry on käyttänyt sinistä nauhaa ammattikunnan tunnuksenaan vuodesta 1974. 

Suomen Keittiömestarit ry:n hallitus voi harkintansa mukaan myöntää kultaisen ammattikunnan tunnuksen aktiiviselle henkilöjäsenelle ammattikunnan eteen tehdystä työstä. Kultaisen ammattikunnan tunnuksen myönnetyn jäsenen on lisäksi oltava ollut erityisen aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa vähintään kymmenen vuotta.

 

Vuoden 2016 ravintola-alan PRO-tunnustukset jaettiin 28.1. Tuhansien ehdokkaiden joukosta alan ammattilaisista ja Aromi-lehden työntekijöistä koostuva esivalintaraati valitsi 13 eri sarjaan kolme finalistia. Vesa Saarinen selviytyi opettajien sarjassa hienosti kolmen parhaan finalistin joukkoon, mistä hänet palkittiin PRO-diplomilla. PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan (Hotels, Restaurants, Cafes) ammattilaisille. Palkittavien tärkein ominaisuus on asenne. Palkittavat ovat osaavia, energisiä, aurinkoisia ja esimerkillisiä huippuyksilöitä.

 

Saarisen osaamista arvostavat ammattiopiston opiskelijat ja asiakkaat, kuten myös ammattiopiston työelämäkumppanit, kollegat ja esimiehet. Hänellä on myös laajat ja laadukkaat työelämäyhteydet opiskelijoidensa työssäoppimisen toteuttamiseen. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opetusravintola Kokkolinnassa Saarinen on esimerkiksi toteuttanut yhdessä opiskelijoiden kanssa asiakkaille teemailtoja (opinnäyte), joista yksi palkittiin INNOSUOMI-palkinnolla. Opettajan työnsä lisäksi Saarisella on myös oma yritys, mikä kertoo hänen yrittäjämaisesta asenteestaan ja kyvystään vastata vaativiinkin asiakastarpeisiin. Saarinen on ollut aktiivisesti mukana myös alansa yleisessä kehittämistyössä yhteistyössä alueen keittiömestareiden kanssa.