Ajankohtaista

Virtaset pystyttävät pop up-kahvilan Kälviälle

23.11.2015 klo 09:31

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Kälviän toimipaikassa opiskelevat Virtaset ryhtyvät kahvilanpitäjiksi

Kansanopistolla opiskelevilla Virtasilla on tällä ja edellisellä viikolla ollut työssäoppimisjakso ja aamupäivisin opiskelijat ovat harjoittelussa yrityksissä. Osaksi harjoittelua otettiin myös kahvilan pitäminen.

Virtasten ohjaaja Ulla Matveinen kuvaa kahvilatoimintaa kokonaisvaltaiseksi oppimisprosessiksi. Kahvilan suunnittelu aloitettiin syömällä hyvin.

- Kävimme aluksi tutustumassa ravintolaan ja Virtasten tuli kiinnittää ravintolavierailulla huomiota erilaisiin asioihin. Esimerkiksi paikan tunnelmaan, tarjoilijoiden käyttäytymiseen ja maksutapahtumaan, Matveinen kertoo.

Virtaset tekivät myös kahvilastaan radiomainoksen Radio Valoon. Mainos löytyy Youtubesta.

Virtasten kahvila pystytetään Kälviän kansanopiston Opaali-talon takkahuoneeseen. Kahvilatuotteet Virtaset valmistavat itse ohjaajien avustuksella ja myynnissä on limepiirakkaa, valkosuklaa-karpalo-keksejä, suklaapaloja, feta-kasvispiirakkaa sekä kinkkupiirakkaa. Lisäksi toki kahvi- ja teepannut ovat kuumina.

Kahvila-asiakkaita hemmotellaan pöytiin tarjoilulla.

- Virtaset ovat tekemässä tätä kovalla innolla. Asiakkaita toivomme kovasti paikalle, kannustaa Matveinen kälviäläisiä.

Virtasten pop up-kahvila Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä Opaali-talon takkahuoneessa ke-to 25.-26.11. klo 12-14.30. Opastus paikalle alikululta.