Ajankohtaista

Levyseppähitsaajaksi tammikuussa alkavassa koulutuksessa

12.11.2015 klo 15:29

Koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi
Erillishaussa olevat nuorten koulutukset ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä harvinaisia, jopa yksittäistapauksia

 

Kone- ja metallialan perustutkinto on 180 osaamispisteen koulutus, josta valmistutaan koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi. Aloituspaikkoja Kokkolassa alkavalle koulutukselle on 16.

Haku aloitettiin, sillä kone- ja metallialan osaajille on tarvetta ihan valtakunnallisesti, mutta suurimmat työllistäjä löytyy läheltä.

- On tullut viestiä rannan tehtailta, että he tarvitsevat tulevaisuudessa lisää metallityöntekijöitä hommiin, kertoo opinto-ohjaaja Jouni Mantila.

Metallityöntekijöiden lisäksi tehtaat kaipaavat lisää prosessinhoitajia. Kone- ja metallialalla syksyllä opintonsa aloittaneiden ryhmät on yhdistetty, joten Kokkolan ammattikampuksella sijaitseviin tiloihin mahtuu hyvin lisää opiskelijoita.

Nyt alkava koulutus on hyvä mahdollisuus suorittaa ammatillinen tutkinto esimerkiksi armeijan päättävälle, mutta haku on avoinna kaikille. Koulutus suoritetaan päiväopintoina.

Kpedussa nuorten koulutusten järjestäminen erillishaussa on harvinaista, sillä yleensä nuorten ammatillisiin koulutuksiin hakeudutaan yhteishaun kautta. Erillishaku on oppilaitoksen oma haku ja se on tarkoitettu niille hakijoille, jotka eivät ole voineet hakea valtakunnallisessa yhteishaussa.

Yhteishaku on tarkoitettu niille, joilla ei ole ammatillista perustutkintoa, eli lähinnä peruskoulun päättäville. Erillishaussa voivat hakea myös ylioppilastutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet.

Hae koulutukseen täältä >>
Lue lisää erillishausta >>