Opintoihin ja työelämään valmentavat koulutukset

maahanmuuttajille

valma1

Opintoihin ja työelämään valmentavaa koulutusta järjestetään Kokkolassa ja Kälviällä. Kokkolan koulutus on suunnattu pääasiassa nuorille ja Kälviän koulutus aikuisille maahanmuuttajille tai maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille. Molemmat koulutukset kestävät yhden lukuvuoden. Saat valmentavan koulutuksen opinnoista 6 pistettä yhteishaussa.


Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA)

Koulutus perustuu alkukartoituksen jälkeen opiskelijan henkilökohtaisiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Vuoden aikana parannat suomen kielen taitojasi ja valmiuksiasi ammatillisten perustutkintojen suorittamiseen. Voit halutessasi osallistua kevätlukukaudella valtakunnalliseen yleiseen kielitutkintoon.

Koulutuksen alkaessa suomen kielen taitosi tulisi olla tasoa A2.2 (kielitaidon tasojen kuvausasteikko). Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa valmistavan koulutuksen yhteishaussa www.opintopolku.fi

Aikuisten maahanmuuttajien valmentava koulutus

Koulutus on tarkoitettu sinulle aikuinen maahanmuuttaja, jolla on suomen kielen luku- ja kirjoitustaito. Opiskelun aikana parannat suomen kielen taitojasi, yhteiskuntaosaamistasi sekä tutustut ammatilliseen koulutukseen ja työelämään. Parannat myös valmiuksiasi hakeutua ammatilliseen koulutukseen. Koulutuksen aikana sinulle tehdään opiskelusuunnitelma ja sinua ohjataan eteenpäin kohti ammatillisia opintoja tai työelämää. Osaamisesi perusteella voit osallistua kevätlukukaudella valtakunnalliseen yleiseen kielitutkintoon.

Koulutus järjestetään pääasiassa Keski-Pohjanmaan kansanopistolla Kälviällä. 

Valma yhteishaku 22.5.-24.7.2018Valma jatkuva hakuAikuisten maahanmuuttajien valmentava koulutus/Kälviä
Viimeksi muokattu: 13.12.2018