"Aion keskittyä kaikkeen muuhun kuin kisatehtäviin"

Verronen kamppailee MM-mitaleista

Kokkolaislähtöinen, nykyisin Helsingissä asuva ja ohjelmointikehitysyrityksessä työskentelevä, Valtteri Verronen kamppailee ammattitaidon MM-mitaleista Web Technologies -lajissa 24 muun maan kilpailijan kanssa neljän kisapäivän ajan Etelä-Korean Goyangissa 13.10.–16.10. 

Verronen on suorittanut tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon sekä valmistunut datanomiksi Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa keväällä 2021. Hän sijoittui toiseksi ammattitaidon SM-kisoissa. Myöhemmin Verronen saavutti karsintojen kautta edustuspaikan Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen.

Verrosen matka Etelä-Koreaan alkaa jo lauantaina 8.10., jotta aikaerosta toipuminen olisi mahdollisimman hyvällä mallilla kisojen alkaessa. Verronen kertoo aikovansa hyödyntää viimeiset päivät ennen reissua lepäämiseen.

– Aion keskittyä kaikkeen muuhun kuin kisatehtäviin, rennolla otteella kisaamaan lähtevä Verronen toteaa hymyillen.

Suomen maajoukkueen valmentaja ja web-kehitys-lajin ekspertti Margit Tennosaar Business College Helsinki -oppilaitoksesta on valmentanut Verrosta syksystä 2021 lähtien. Hän kertoo, että valmistautuminen on hyvällä mallilla.

– Olemme harjoitelleet tekemällä aikaisempien kisojen tehtäviä, mutta emme yhtään voi tietää minkälaisia tehtäviä tänä vuonna on luvassa. Valtteri on valmistautunut hyvin, ja hän on saanut hyvät eväät opiskellessaan ja töitä tehdessään. Nyt pääsemme näkemään, kuinka hyvää on suomalainen koulutus ja työelämä, Tennosaar toteaa.

Verrosen opettajana Kpedussa toiminut Anders Wikberg katsoo ylpeydellä entisen opiskelijansa edesottamuksia.

– Hienolta tuntuu, että oma opiskelija on edennyt MM-kisoihin asti. Toivotaan, että myös muut opiskelijat innostuisivat tämän myötä Taitaja-kisoihin aloittamaan omaa kisapolkuaan. Kisatilanteet ovat monesti jännittäviä, mutta onneksi Valtteri osaa ottaa rennosti ilman turhaa jännittämistä. Hän on meidän oma jäämiehemme, Wikberg toteaa hymyillen.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus lähettää Verrosen matkaan tärkein ohjein:  

– Syö ja nuku riittävästi, ja muista nauttia!

 

 Julkaistu Kpedun uutisissa 4.10.2022