"- Tämä koiratouhu vei aivan täysin mennessään"

Unelmien koulussa Kannuksessa

Joonas Karhumaa (18) ja Kaisa Räsänen (21) opiskelevat Kannuksen toimipaikassa kennellinjalla nyt toista vuotta. Kaisa opiskeli ylioppilaaksi kotikaupungissaan Jyväskylässä ja Joonas opiskeli yhden vuoden Oulussa lukiossa. 

Kannuksen eläintenhoitajien kennellinjasta lukivat sekä Kaisa että Joonas sattumalta, kun törmäsivät kolmatta vuotta opiskelevien kennellinjalaisten blogeihin.  

- Otin selvää opiskelusta Kannuksessa ja tämä kuulosti aivan unelmapaikalta. Unelmapaikka tämä on ollutkin, kertoo Kaisa. 

Joonaksen kotona on koiria ollut, mutta Kaisa hankki ensimmäisen oman koiran täysi-ikäistyttyään. Joonaskin innostui koiramaailmasta oman koiran saatuaan.  

- Tämä koiratouhu vei aivan täysin mennessään, Joonas sanoo ja suunnittelee toisen koiran hankkimista keväällä. 

Joonas on ehtinyt käymään TOP-jaksolla Ranskassa ja Kannuksesta onkin hyvät mahdollisuudet opiskelijoilla lähteä vaihtoon. 

- Se matka avasi silmiä. Saattaa olla, että lähden toisenkin kerran, mikäli koirien hoito järjestyy, Joonas kertoo. 

Kaisalla on parhaillaan tulliprojektikoira, joka tosin ehtii hänen perustottelevaisuuskoulutuksessa olla vain neljä kuukautta. Sen jälkeen Tarmo lähtee jatko-opintoihin ja tullikoiran työurakin alkaa nuorena. 

Molemmilla on tulevaisuudensuunnitelmat ovat haaveiden tasolla. Kaisa oli työssäoppimassa eläinklinikalla ja työt klinikkaeläinhoitajana eläinten terveysasioiden parissa kiinnostavat. Joonas taas haaveilee opinnoista eläinlääketieteellisessä. 

Joonas ja Kaisa valmistuvat eläintenhoitajiksi keväällä 2018.