"-Työ on niin iso osa elämää, että täytyy tehdä semmoista, josta oikeasti tykkää."

”Näistä opinnoista on hyötyä kaikilla aloilla”

17-vuotias Nea Palonen ei vielä tiedä mikä hänestä tulee isona. Siksipä hän päätti hakeutua opiskelemaan jotain, josta olisi hyötyä monella alalla. Nyt hänellä on pian takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja, ja hän kertoo oppineensa niiden aikana valtavasti.

-Työ on niin iso osa elämää, että täytyy tehdä semmoista, josta oikeasti tykkää. Näiden opintojen aikana olen oppinut paljon muun muassa asiakaspalvelusta, yrittäjähenkisestä ajattelusta ja projektityöskentelystä – ja näistä taidoistahan on hyötyä ihan kaikilla aloilla, hän toteaa.

Pieniä pilkahduksia mahdollisesta unelmatyöstä on Palonen kuitenkin nähnyt opintojensa aikana. Hänelle on nimittäin kehittynyt opintojen aikana uusi harrastus – mainosten bongaaminen ja analysoiminen. Tulevaisuuden ammatti saattaa hyvinkin löytyä markkinoinnin parista.

-Markkinointi on kaiken liiketoiminnan a ja o. Millään ei ole merkitystä, jos asiakkaat eivät löydä sinua. Olen opiskelujen aikana kiinnostunut yhä enemmän graafisesta suunnittelusta ja mainossuunnittelusta. Mainosten bongaamisesta on tullut melkeinpä kirous, sillä en malta olla analysoimatta ja kritisoimatta niitä kavereille, Palonen naurahtaa.

Luovassa ympäristössä toimiminen on Paloselle tuttua hommaa, sillä hänen sydäntään ovat lähellä myös pitkäaikaiset harrastukset teatterin ja musiikin parissa. Kokkolaa hän kehuu mukavaksi kaupungiksi, jossa on paljon harrastusmahdollisuuksia.

-Olen itse täältä kotoisin, ja täällä on paljon hyviä asioita. Tämä on tällainen mukava keskus pienempien paikkakuntien keskellä, ja harrastusmahdollisuuksia löytyy sekä urheilusta että kulttuurista kiinnostuneille, hän toteaa. 

 

Kuva: Eeva Huotari