"- Tämä on hyvin käytännönläheinen koulutus."

Mediatuotannot tekevät audiovisuaalisen alan opinnoista käytännönläheisiä

Luokanopettajaksi Ruotsissa opiskellut Juuso Savolainen tuli opiskelijavaihtoon yliopistokeskus Chydeniukseen keväällä 2014.

- Olen tehnyt äänityshommia bändien ja artistien kanssa. Sain keväällä esitteen kotiin alkavista audiovisuaalisen alan koulutuksista ja kiinnostuin alan vaihdosta, Savolainen kertoo.

Siirtyminen yliopistokeskukselta pihan poikki Mediakeskus Limeen opiskelemaan tuntuu Savolaisesta hyvältä. Hän aloitti media-assistentin aikuisopinnot syksyllä 2014.

- Tämä on hyvin käytännönläheinen koulutus. Teoriaa on sopivasti, mutta heti ryhdytään tekemään oikeita asioita.

Savolaisella oli kokemusta äänityöskentelystä, mutta videokuvaaminen ja mediatuotannot olivat hänelle täysin tuntemattomia aihealueita. Lime tekee opiskelijatöinä paljon erilaisten tapahtumien kuvauksia.

- On ollut hienoa, että kuvauksissa on päässyt tekemään erilaisia rooleja, eikä pelkästään sitä omaa juttua.

Kokkolassa Savolainen on asunut vaimonsa kanssa nyt kaksi vuotta. Pariskunta tapasi Ruotsissa, missä Savolainen oli opiskellut yläasteen ja lukion, meni naimisiin ja muuttivat Savolaisen vaihto-opintojen perässä Kokkolaan. 27-vuotias Savolainen on ollut tehnyt media-assistentin opintojen ohella alan töitä: matkailumainoksia sekä artistien äänityksiä.

Tulevaisuus on Savolaisella avoinna. He valmistuvat vaimonsa kanssa molemmat tänä keväänä, ja Kokkolasta voi tulla joko pidempiaikainen pysähdyspaikka tai sitten matka jatkuu eteenpäin.