"Maatalousalaa opiskellessa saa käyttää maalaisjärkeä."

Maatalousalalla opitaan tekemällä

Lohtajan koulun ysiluokkalaiset Jenni Jussila ja Meri Yli-Hukka viettivät TET-viikkoa Kpedun Kannuksen toimipaikassa. Tytöt hakivat yhteishaussa Kannukseen maatalousalan opintoihin, ja odottavat haun tuloksia toiveikkaina.

- Oli tosi kiva päästä tänne koululle tutustumaan! Olemme päässeet tekemään monenlaista pihahommista navettatöihin, ja tämä vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Asuntola vaikuttaa viihtyisältä, ja täällä opiskelevat kaverit on kertoneet, että täällä on hyvät ruoatkin, tytöt kertoilevat.

Kaverukset ovat aina tienneet hakeutuvansa maatalousalalle.
- Meillä on kotona maatila, joten tiedän millaisesta ammatista on kyse. Tykkään ihan hirveästi eläimistä ja varsinkin lehmästä, joka on mielestäni luomakunnan hienoin olento, Jussila kertoo.
- Minä taas olen pienestä pitäen kulkenut isän mukana korjaamassa maatalouskoneita. Minun suuri rakkauteni on koneiden kanssa värkkääminen, hymyilee Yli-Hukka.

Kaksikolla on hyvä pohja maatalousalalle jo nyt. Mitä he sitten odottavat tutkinnolta?
- No tietysti, että saa ammatin! Ja vaikka monia juttuja jo osaammekin, niin opiskelemalla taidot hioutuvat ja samalla avautuu myös mahdollisuuksia jatko-opintoihin.

TET-viikon aikana ennakkomielikuvat Kannuksen oppilaitoksesta vahvistuivat.
- Opettajat ovat kivoja ja huumorintajuisia ja saimme ihanan lämpimän vastaanoton. Maatalousalaa opiskellessa saa käyttää maalaisjärkeä ja pääsee tekemään hommia käytännössä, mikä sopii meille. Harmittaa kyllä tosi paljon, jos ei päästä tänne syksyllä opiskelemaan, tytöt pohtivat.

 

Maatalousalan ajankohtaiset koulutukset löydät täältä