"Teoriatunnit ovat varsinkin olleet tosi kiinnostavia"

Hyvä meininki hevosalalla

Halsualta kotoisin oleva Heli Haapasalo päätyi hevosalan opintoihin isosiskonsa jalanjäljissä. Ravitapahtumissa, heppamessuilla ja muissa tapahtumissa opintojensa ohella hääränneen isosiskon innostuneisuus sai myös Helin kiinnostumaan hevosalasta.

Sivusta seuranneena Heli näki kuinka hevosalan yhteisö toi siskolle paljon kavereita ja mukavaa puuhaa, joten niinpä hänkin päätti hakea peruskoulun päätyttyä Kaustiselle opiskelemaan. Peruskoulun opinto-ohjaaja sai hänen harkitsemaan myös lukio-opintoja, joten nyt ovat hyvässä vauhdissa sekä lukio-opinnot että ammatilliset opinnot.

– Molemmat koulut joustavat tosi hyvin, eikä opiskeluaika ole tuntunut raskaalta ollenkaan. Lukiojaksot ja ammatillisten opintojen jaksot tuovat mukavaa vaihtelua arkeen. Arki asuntolassa on sujunut myös tosi hyvin, oli oikeastaan ihan mukava päästä vähän omilleen. Meidän asuntolaohjaaja Veera järjestää meille kaikenlaista mukavaa puuhaa, kiittelee ensimmäisen opiskeluvuotensa juuri päättänyt Heli.

Hevosalan opiskelija Heli Haapasalo poseeraa tallin edessä seisten. Etualalla heinäpaaleja.

Heli kertoo tottuneensa hevosten parissa touhuamiseen jo nuoruudessa, sillä kotona oli monen vuoden ajan hevosia. Silti hän kokee saaneensa jo ensimmäisen vuoden aikana paljon lisätietoa esimerkiksi hevosten anatomiasta ja kengittämisestä.

– Teoriatunnit ovat varsinkin olleet tosi kiinnostavia. Niiden aikana opimme, miksi asioita tehdään juuri kuten niitä tehdään. Nyt kesän ajan olen työelämässä oppimisen jaksolla Timo Salmelan tallilla. Siellä olen saanut muun muassa hoitaa vastasyntynyttä varsaa.

Helin haavekuva hevosalan opinnoista on toteutunut – opiskelut ovat mielenkiintoisia, kavereita on kertynyt roppakaupalla ja hommaa riittää. Isosisko tekee tällä hetkellä kengittäjän töitä pohjoisessa, mutta Helin tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoinna.

– Täytyy ensin suorittaa koulut loppuun. Hommaa hevosalalla olisi varmasti, mutta saattaa myös olla, että pidän tämän ihan vain harrastuksena. Sen näkee sitten, toteaa Heli hymyillen.